JP „Vojvodinašume” doniralo preko 2.000 sadnica drveća

JP „Vojvodinašume” doniralo preko 2.000 sadnica drveća

JP „Vojvodinašume” podstiče osnivanje zasada na novim površinama tako što je prema svojim mogućnostima obezbedilo sadnice mesnim zajednicama, školama, lovačkim udruženjima i lokalnim samoupravama, ističu iz ovog preduzeća.
 

Vojvodina šume - © Pixabay

Pomoćnik direktora za šumarstvo u tom javnom preduzeću, Snežana Kovač, istakla je da će na ovaj način pokušati da premoste problem koji proizilazi iz činjenice da u sistemu JP „Vojvodinašume“ ima sve manje raspoloživog zemljišta za podizanje novih šuma. Očekuju da će doniranjem sadnog materijala inspirisati zainteresovane da se lično uključe i daju svoj doprinos kako bi se slika šumovitosti Vojvodine popravila u narednim godinama.

Ove godine su donirali preko 2.000 komada kvalitetnih sadnica šumskih vrsta drveća iz svoje rasadničke proizvodnje. Snežana navodi da rado prihvataju inicijative obrazovnih ustanova, a da je saradnja sa Poljoprivrednom školom iz Futoga posebno dragocena jer motiviše na timski rad i zajedničko staranje o sadnicama koje će vrlo brzo ulepšati predeo i ostvariti pozitivan uticaj na područje.

Sigurna sam da je sadnja za školarce dragoceno iskustvo i da saznanje da na školskom imanju raste drveće koje su sami zasadili predstavlja jednu veoma lepu epizodu u razvoju odgovornih ljudi koji će biti nosioci ovog društva za samo nekoliko godina“, podsetila je Snežana Kovač.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica