Prasica Lulu spasila svoju vlasnicu od srčanog udara

Prasica Lulu spasila svoju vlasnicu od srčanog udara

Da se ovaj događaj desio u doba interneta, vijetnamska svinja Lulu bila bi prava senzacija. Godine 1998, ova svinja se “pravila mrtva” i tako spasila svoju vlasnicu koja je imala srčani udar.

Vijetnamska svinja - © Pixabay

Priča počinje kada su muž i žena iz Pensilvanije čuvali ljubimca njihove ćerke – vijetnamsku svinju po imenu Lulu. Privremeno čuvanje pretvorilo se u trajnu vezu. Žena pod imenom Džo je 4. avgusta 1998. godine doživela je srčani udar, dok je njen suprug Džek bio je na pecanju. Od bolova se srušila na pod i vikala u nadi da će je neko čuti. Nažalost, nikog nije bilo u blizini.

Njihov pas je dugo lajao, ali niko nije dolazio u pomoć. Lulu je verovatno shvatila da to nije dovoljno i odlučila da pomogne. Na silu je izašla iz dvorišta, čak je poderala i deo kože. Ona je stigla do puta i legla po sredini pretvarajući se da je mrtva. Kada je vozač koji je naišao na prepreku stao, Lulu ga je odvela do prikolice.

Vozač je stigao tačno na vreme da pozove hitnu pomoć i tako spasi život ove gospođe. Da su Lulu i vozač zakasnili samo 15 minuta već bi bilo prekasno. Ovaj ljubimac dobio je Tifanijevu zlatnu medalju koju dodeljuje američko udređenje za sprečavanje nasilja nad životinjama. Takođe, svinja Lulu pojavljivala se kod Opre u emsiji i u emisiji kod Dejvida Letermana.

Ovaj dirljiv gest potvrdili su i naučnici rekaviši da su svinje pametnije od pasa i mačaka.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica