Modifikovani INSEKTI povećavaju nutritivnu vrednost hrane ZA ŽIVINU

Modifikovani INSEKTI povećavaju nutritivnu vrednost hrane ZA ŽIVINU

Istraživači se nadaju da bi insekti sa poboljšanim nutritivnim vrednostima mogli biološki ojačati hranu za živinu esencijalnim vitaminima i mineralima, povećavajući njihovu nutritivnu vrednost.

Larve muva će se hraniti otpadom hrane koji je nutritivno poboljšan korišćenjem prirodnih minerala veličine nanometara pre nego što se dodaju hrani za živinu.

 

To je deo studije izvodljivosti koja ima za cilj ne samo da poveća nutritivnu vrednost živine, već i da smanji efekte staklene bašte.

 

Mi vidimo larve insekata kao ključ za cirkularizaciju proizvodnje hrane, tako da je sjajno podržati projekat koji ima za cilj da optimizuje proizvodnju i upotrebu kao hranu za živinu.

 

Biofortifiing larve crnog vojnika


Istraživanje će uključiti biofortificiranje larvi crne mušice esencijalnim mineralima za ishranu, kao što su cink, gvožđe, kalcijum i selen. Larve će se zatim dodati u zrno za živinu pre nego što istraživački tim proceni unos hranljivih materija kod ptica.

 

Nutritivna vrednost za ljudske potrebe

 


Osim što će poboljšati zdravlje i dobrobit ptica, očekuje se da će pristup poboljšati nutritivnu vrednost za potrošače.

Novi proteini

Proteini su esencijalna komponenta stočne hrane bez koje industrija ne može. Koji novi proteini obećavaju napredak i inovacije za ishranu životinja?


Alternativi proteini niske emisije

Trenutno, ptice se često oslanjaju na proteine kao što je sojino ulje, ali nedostatak širom sveta znači da je ova komponenta često veoma skupa, kao i da je ekološki neodrživa.

Cena hrane za piliće je porasla za polovinu u poslednje 2 godine i očekuje se da će se potražnja udvostručiti do 2050. godine.

Cilj je usvajanje alternativnog hiper-lokalnog rešenja za proteine sa niskom emisijom, snižavanjem troškova proizvodnje uz dodavanje vrednosti hrani za živinu i drugu stoku.

Istraživači kažu za All About Feed da će razviti nano poboljšani supstrat sa prirodnim mineralima i aminokiselinama neophodnim za zdravlje živine. Elementi se kombinuju zajedno na atomskoj skali dok ne narastu u nanometarsku veličinu. Korišćenjem minerala ove veličine, ptice i insekti mogu da ih efikasnije koriste i metabolišu.

Obrok od larvi crnog vojnika već se proizvodi u umerenim industrijskim razmerama, ali upotreba brašna je u velikoj meri ograničena na niše sa visokim profitom u sektoru hrane za kućne ljubimce.

Insekti su u suštini opterećeni ishranom iz otpadnih prehrambenih proizvoda, a to onda postaje deo prirodne ishrane za živinu. Važno je da je ovo hiper-lokalni, kružni i niskougljenični način za rešavanje ozbiljnog izazova u sektoru stočne hrane.

Larve insekata predstavljaju ključ za cirkularizaciju proizvodnje hrane, tako da je sjajno podržati projekat koji ima za cilj optimizaciju proizvodnje i upotrebe kao hrana za živinu.

Naučnici poručuju da je vreme da počnemo da integrišemo pristup preciznoj poljoprivredi kada integrišemo brašno od insekata u komercijalnu hranu za životinje.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica