Bespovratna sredstva za nabavku opreme za uzgoj životinja

Bespovratna sredstva za nabavku opreme za uzgoj životinja

Ministarstvo poljopivrede šumarstva i vodoprivrede raspisalao je poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku nove opreme za objekte u kojima su smeštene životinje. Sredstva su namenjena onima koji se bave primarnom stočarskom proizvodnjom.

Ilustracija: Moderna farma - © Pixabay

Bespovratna sredstva mogu dobiti oni koji se bave primarnom stočarskom proizvodnjom, odnosno za opremu za objekte za smeštaj: krava, ovaca i koza za proizvodnju mleka, za smeštaj tovnih junadi, opremu za hlađenje i skladištenje mleka (laktofrizi), smeštaj krmača, odgoj prasadi, tov svinja, opremu za objekte za držanje, odgoj i tov ovaca i koza, kao i brojlera i tovnih ćurki.

Podsticaj iznosi 50-65% cene investicije bez PDV-a, navedeno je u dokumentu konkursa. Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je 3.500.000 dinara.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, a u pogledu osnovnih uslova za ostvarivanje podsticaja, propisano je da vrednost prihvatljive investicije koja je predmet zahteva bude veća od 100.000 dinara, dok iznos pojedinačnog računa treba da bude veći od 50.000 dinara, te da je račun za svaku pojedinačnu investiciju veći od 50.000 dinara.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se Upravi za agrarna plaćanja u periodu od 15. aprila do 15. oktobra tekuće godine.

Izvor:  eKapija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica