Šampion među komercijalnim hibridima kukuruza u Kikindi u FAO grupi 300

Šampion među komercijalnim hibridima kukuruza u Kikindi u FAO grupi 300

Pobednik 2017. godine u STRIP ogledima Ministarstva Poljoprivrede u FAO grupi 300 sa komercijalnim hibridima kukuruza, u proizvodnim ogledima na lokalitetu u Kikindi, bio je hibrid DKC4717.

Hibrid kukuruza DKC4717 - © Dekalb

Hibrid kukuruza DKC4717 

Hibrid kukuruza DKC4717 je stabilan u različitim uslovima proizvodnje, što je i dokazano na velikom broju lokaliteta u prethodnoj sušnoj 2017. godini. Zahvaljujući adaptabilnosti pri stresnim i različitim proizvodnim uslovima ostvaruju se stabilni i visoki prinosi. Ranim i sinhronizovanim cvetanjem osigurana je dobra oplodnja u periodu vegetacije, kada su manje šanse za stres uslovljene visokim temperaturama i sušom.

Ratar Rade Vukmirović iz Bačkog Brestovca godinama seje ovaj hibrid kukuruza.

Fantastičan hibrid, niska vlaga, odličan kvalitet zrna. Nema mu premca! Sve pohvale kako je uspeo da izgura ovakvu godinu“, kaže zadovoljni Rade. 

Ostvareni prinosi kod poljoprivrednih proizvođača u 2017. godini - © Dekalb

Karakteristike hibrida i gustina setve

Visok i robustan hibrid sa širokim listovima odlikuje se snažnim početnim porastom. Kod hibrida kukuruza DKC4717 klip je fleksibilan, što znači da pri ređim sklopovima dolazi do izduženja klipa i samim tim povećanja prinosa. Zahvaljujući ovoj karakteristici preporuka za razmak u setvi je nešto niža i u optimalnim uslovima hibrid je potrebno posejati na 18,5-19 cm.

Hibrid kukuruza DKC4717 izuzetno reaguje na đubrenje u intenzivnim uslovima proizvodnje i ostvaruje rekordne prinose. Ukoliko planirate visoke prinose, ali želite da izbegnete rizik vremenskih nepogoda, ovo je pravi hibrid za vas.

„To su hibridi koji su odlično podneli ekstremne uslove i napad plamenca, zrno je odličnog kvaliteta“, ispričao je Zoran Vujić iz Kule.

 

DKC4717 Prosečni prinosi u ogledima 2015. i 2016. godine - © Dekalb

 

Očekivani broj biljaka po hektaru u lošijim uslovima gajenja u berbi iznosi 63.000-65.000, a u optimalnim uslovima gajenja 68.000-70.000.

Visoki prinosi razlog su zašto veliki broj ratara sadi baš ovaj hibrid kukuruza. Jedan od njih je i ratar Dejan Bodiroga, iz mesta Klek: „Bez obzira na loše vreme, mi nemamo dileme. DKC je opet vodeći. Ostajemo verni.“

Sponzorisan članak

Monsanto Serbia.d.o.o Novi Sad
Kontakt: info.rs@monsanto.com
Potražite DKC prodajnog predstavnika

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.