Reč ratara: KWS ADVISIO rekorder u Banatu u samom startu

Reč ratara: KWS ADVISIO rekorder u Banatu u samom startu

Živan Jovanov iz Bavaništa kod Kovina proizvođač je koji na svojim njivama gaji hibiride kukuruza iz kompanije KWS, među kojima je KWS ADVISIO koji se pokazao veoma dobrim za ove uslove i kvalitet zemljišta.

KWS ADVISIO se baš pokazo izuzetno dobrim na Živanovim parcelama, o čemu i on sam svedoči. U proizvodnji dobija se skoro 4,7 tona po jutru, što je jako dobar prinos za ovu godinu, kako kaže ovaj proizvođač.

Pored hibrida KWS ADVISIO dobri su bili i DONJUAN i INTELIGENS. Ali po svemu sudeći ADVISIO je značajno iskočio.

Kako ratari tvrde kvalitet ovog hibrida video se u samom početnom porastu i u nalivanju klipa, jer je već tada počeo da otskače od ostalih.

Živan je prezadovoljan kvalitetom i prinosom, a kako kaže svi hibiridi su imali potpuno iste uslove proizvodnje. Zemljište je potpuno isto, parcela je ista, na isti način je sve đubreno, a jedino je KWS ADVISIO potpuno iskočio.

ADVISIO je hibrid iz FAO grupe 500 koji ima jako dobar početni porast. Njegova glavna karakteristika je što ima i taj staygreen efekat, on malo duže ostaje i zeleni i to znači da sakuplja sve što treba i produžava taj period vegetacije koji mu je potreban.

“Odličan je hibrid bio u samom startu, njegova karakteristika jeste 18–20 redova zrna. Ovo je vrlo duboko zrno sa malim udelom kočanke u njemu tako da je hibrid za svaku preporuku i da tako kažem za sve delove terena, kaže Živan Jovanov iz Bavaništa.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica