Poboljšanjem kvaliteta zemljišta povećavaju se prinosi

Poboljšanjem kvaliteta zemljišta povećavaju se prinosi

Teška mehanizacija, brojni hemijski preparati i nedostatak organske materije doveli su do ozbiljnog pada kvaliteta zemljišta. Iako mnogi smatraju da je zemljište najvažniji prirodni resurs, retko mu se posvećuje dovoljno pažnje. Kompanija Biofor System proizvodi prirodne preparate koji sadrže korisne mikroorganizme koji žemljište čine plodnim i biljke jačim.

Od zemljišta uzimamo puno ali jako malo vraćamo. Kompanija Biofor System je godinama radila na tome, da preko povećanja plodosnosti utičemo na biljke, plodonošenje i prinose. Upravo iz ovog razloga smo formirali paletu proizvoda koja ima veoma važnu ulogu, da tokom cele vegetacije možemo negovati i biljku i zemljište“, rekao je diplomirani inženjer poljoprivrede Bogdan Žigić.

Evo kako na prirodan način da održite zemljište plodnim

Biofor System ima čitav paket proizvoda, uz pomoć kojih je moguće veoma uspešno unaprediti kvalitet i plodnost zemljišta. Za tretman semena kukuruza, suncokreta i pšenice koristi se proizvod Biognezdo koji pomaže razvoj korenovog sistema.

Preparat Biognezdo je od ogromne pomoći u startu vegetacije. Doza primene je 250 mililitra za hektarsku količinu semena. Ovaj preparat pomaže i kod sadnje voća, odnosno kod svakog starta, jer će bolje ukoreniti biljku, pomaže u iskorišćavanju hraniva u samoj semenci“ objašnjava Bogdan Žigić. 

Plodna zemlja - © Agromedia

Nakon preparata Biognezdo može se primeniti preparat Biofor Active usled čega će biljka biti sita, a zemlja rastresita. 

Biofor Active je aktivator zemljišta koji sadrži korisne zemljišne mikroorganizme i primenjuje se što ranije. Može se primenjivati posle setve a pre nicanja zajedno sa prvim herbicidnim tretmanom kako bi biljci obezbedili više hrane a samim tim i jači koren“, naveo je Bogdan. 

Navedeni preparat primenjuje se na celokupnu površinu i to 2l po hektaru u svim ratarskim kulturama osim kod šećerne repe gde se primenjuje 3,5 litra po hektaru. Onima koji se bave povrtarskom proizvodnjom takođe se preporučuje doza od 3,5 litra po hektaru.


Da bi postigli željene rezultate, odnosno visoke prinose neophodno je da očuvate i poboljšate plodnost svoje zemlje, uz preparate koje proizvodi Biofor sistem, prvi rezultati vide se posle samo dve nedelje. 

Sagovornik: dipl. inž. poljoprivrede Bogdan Žigić, Biofor System

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica