KWS obeležio 15. godinu postojanja na srpskom tržištu

KWS obeležio 15. godinu postojanja na srpskom tržištu

Na 14. zimskom seminaru farmera na Tari, predstavila se i kompanija KWS koja je ovu priliku iskoristila i da proslavi 15. godinu postojanja na srpskom tržištu.

Klimatske promene postaju sve veći izazov za sve poljoprivredne proizvođače, letos su nas zatekle ekstremne suše, sada neuobičajno visoke temperature za ovaj period godine. 

„Ovde na Tari, danas je 16 stepeni u januaru mesecu, što baš nije standardno za ovaj period. KWS se uspešno bori sa ovim netipičnim promenama. Hibridi iz grupe Clima Control3 su dali dobre rezultate u prethodnoj godini, pre svega Kolumbaris iz FAO grupe 400 i Kerbanis iz FAO grupe 500, pokazali su da bolje podnose stresne uslove“, kaže Ivana Drljača iz kompanije KWS. 

Kukuruz otporan na visoke temperature © Agromedia

Novi hibrid kukuruza kompanije KWS je Kleopatras, od koga u ovoj kompaniji očekuju veliki uspeh u 2018. godini.

„Kleopatras je stvoren u Staroj Pazovi, na šta smo mi vrlo ponosni. Reč je hibridu koji se lako prilagođava našim terenima, ima izuzetno visok potencijal za prinos i brzo otpušta vlagu. Sve će to već proizvođači prepoznati na parcelama“, objašnjava Ivana Drljača.

Ivana Drljača KWS © Agromedia

Nije dovoljan ni samo izbor semena, zato je KWS za svoje korisnike prošle godine pripremio i poseban vodič.

„To je vodič kroz sušu sa nizom mera koje poljoprivrednici mogu sami da sprovedu, od osnovne obrade zemljišta, gustine setve, dubine setve do odabira preparata za suzbijanje korova… Sve su to karike koje u jednoj godini, kao što je bila prošla, obezbeđuju visok prinos. Svakako da je tu genetika KWS-a među vodećima i presudna“, zaključila je Ivana Drljača.

Najbitnije je da proizvođači dobiju pravi savet na vreme. Kompanija KWS će u narednom periodu organizovati niz edukativnih predavanja, na kojima će poljoprivrednici moći da čuju sve što je neophodno da znaju za sledeću sezonu.

Sagovornica:

Ivana Drljača, KWS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.