Kompanija KWS obeležava 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Kompanija KWS obeležava 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Kompanija KWS obeležava 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, koje karakteriše veliki istraživački rad i osluškivanje potreba potrošača. Novim hibridima i tehnološkim inovacijama ova kompanija nastavlja da podržava poljoprivredne proizvođače.

Uspeh kompanije KWS je zasnovan kako na više od 160 godina proverenog i u proizvodnji dokazanog kvaliteta, tako i na ukazanom poverenju proizvođača i drugih poslovnih partnera.

„KWS je u toku ovih 15 godina doneo jednu novu vrstu genetike koja se odlikovala visokim i stabilnim prinosom, bez velikih oscilacija i iznenađenja, postavili smo standarde kvaliteta, primene najsavremenije tehnologije u proizvodnji i doradi semena, uz preparate od renomiranih proizvođača i najbolju genetiku garantujemo sigurnost“, izjavio je za Agromediju dr Pavle Sklenar.

Za dobar prinos i kvalitet – KWS hibridi

Pored ovog impozantnog jubileja na evropskom nivou, ove godine kompanija KWS se može pohvaliti i činjenicom da u Srbiji obeležava 15 godina postojanja. Kao nezavisna semenska kuća, KWS je dao svoj doprinos i podršku proizvođačima, uvodeći savremene adaptirane selekcije poljoprivrednih useva kao što su kukuruz, šećerna repa, suncokret, uljana repica, šipak, pšenica, ječam i raž.

Tokom prethodnih godina poslovanja u Srbiji, KWS je bio dobitnik brojnih priznanja i nagrada za visoke performanske svojih hibrida i sorti.

KWS dron © Agromedia

Savremena poljoprivredna proizvodnja je prepuna izazova. Izazova koji su tesno vezani za osnovnu proizvodnju, primenu agrotehnike, pa do klimatskih promena koje se u poslednjim godinama sve više i više osećaju. KWS je pokušao da kroz sve ove godine odgovori na zahteve tržišta i izazove sa kojima se sučeljavaju proizvođači, kako bi zajedno postigli više.

„U poslednjih sedam godina nismo imali povoljne vremenske prilike, sve je više suše i sve je veća vrućina, veliki su izazovi i u vreme setve i u vreme cvetanja biljaka, ne treba da se fokusiramo sada kako da izvučemo maksimum iz naših hibrida već da vidimo kako možemo da manje izgubimo, to je koncept koji moramo da usvojimo i mi i proizvođači, da maksimalno ublažimo rizik od nepovoljnih vremenskih uslova.“


Jedan od odgovora kompanije KWS na sve ove izazove je i grupa hibrida CLIMA CONTROL3, tolerantnih na sušu i visoke temperature, ali i od ove godine CONVISO SMART tehnologija – inovacija u kontroli korova šećerne repe.

Kako iz KWS-a ističu, na ovome se neće zaustaviti. Ogroman istraživački rad i osluškivanje potreba proizvođača će i dalje biti osnov njihovih aktivnosti, a njihov lokalni tim je uvek na raspolaganju u cilju pronalaženja najboljih rešenja za izazove koji su pred njima.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica