Svet poljoprivrede Prodavnica

Jesenja setva pšenice – sorte za visoke prinose

Kako da se rešite kućnih insekata na prirodan način-©Galenika-Fitofarmacija

Na pragu smo jesenje setve pšenice, a ono što će sigurno uticati na kvalitet roda i visinu prinosa je izbor sorte. Današnje sorte se razlikuju po mnogo čemu, od vremena kada počinju da klasaju, preko toga kako se prilagođavaju različitim proizvodnim uslovima i kako tolerišu bolesti, pa sve do onoga što je i najvažnije: kakav će doneti rod i zaradu. Zato vam predstavljamo najkvalitetnije sorte pšenice koje provereno daju visoke prinose.

AVENUE – Rana sorta pšenice

Rana, srednje niska sorta pšenice izuzetno visokog potencijala prinosa. Veoma rano klasa što joj omogućava duže nalivanje zrna i čini je tolerantnijom na stres izazvan visokim temperaturama.

Veoma je prilagodljiva različitim proizvodnim uslovima i dobre tolerantnosti na najznačajnije bolesti.

Treba istaći da Avenue postiže znatno veće rezultate u proizvodnim uslovima u odnosu na oglede gde su optimalni rokovi za izvođenje mera kod Avenue već uveliko prošli zbog njene ranostasnosti.

Kako da se rešite kućnih insekata na prirodan način-©Galenika-Fitofarmacija

NIKOL – ozima srednja rana sorta pšenice

Veoma rodna srednje rana sorta, koja daje odlične rezultate u intenzivnim uslovima i primeni pune agrotehnike. Ima veoma dobro razvijen klas i formira veoma krupno zrno. Veoma intenzivno se bokori. Razvija čvrsto i elastično stablo srednje visine. Izražena je visoka tolerancija na rđu i fuzariozu klasa, preporučuje se preventivni tretman protiv pegavosti.

Sorta je već poznata našim proizvođačima, kao i činjenica da je njen potencijal prinosa veoma visok.

Kako da se rešite kućnih insekata na prirodan način-©Galenika-Fitofarmacija

LG ARMSTRONG – ozima srednja rana sorta pšenice

Dužina vegetacije: Ozima srednje rana sorta

Ozima srednje rana sorta pšenice sa osatom formom klasa. Hlebna sorta velikog potencijala prinosa uz poboljšani kvalitet zrna. Visokom prinosu doprinosi dobar potencijal bokorenja. Srednje niska sorta, visoke tolerancije na poleganje. otporna je na žutu rđu. U odgovarajućoj, preporučenoj agrotehnici, ostvaruje sadržaj proteina veći od 12 % uz izuzetne pekarske osobine (W=300) i povećano upijanje vode (oko 63% na nivou proteina 13 %, dok prosečne sorte ostvaruju oko 58 %). Ove osobine je svrstavaju u odličnu hlebnu sortu pšenice. Da se ne bi izgubio kvalitet zrna, treba obratiti pažnju na pravovremenu zaštitu od bolesti klasa.

LG Armstrong omogućava izbalansirano postizanje visokih i stabilnih rezultata proizvodnje i kvaliteta zrna pšenice.  

Kako da se rešite kućnih insekata na prirodan način-©Galenika-Fitofarmacija

LG ANERI – ozima srednja rana sorta pšenice

U proizvodnji: 2020.

Sorta bez osja, stvorena u Češkoj Republici. Formira srednje visoko stablo, ali dobre tolerancije na poleganje. U proleće nešto kasnije kreće sa vegetacijom, čime izbegava potencijalne kasne mrazeve. Poseduje visok potencijal prinosa. Formira krupno zrno visoke hektolitarske mase. U Slovačkoj je po kvalitetu zrna svrstana u A klasu (elitni kvali

Komentari