Hibridi kukuruza za čistu desetku

Hibridi kukuruza za čistu desetku

Kompanija DEKALB proizvela je prvi komercijalni hibrid u svetu davne 1934. godine i vrlo brzo zauzela lidersku poziciju na svetskom tržištu sa svojim hibridima.

Hibrid kukuruza DKC4943- © Dekalb

U Srbiji poslednjih 11. godina DKC hibridi kukuruza osvajaju parcele proizvođača širom Vojvodine i Centralne Srbije i iz godine u godinu beleže rast u prodaji.

U sezoni 2018. u ponudi se nalazi 13 hibrida podeljenih u tri cenovne grupe. DKC hibridi proizvođačima donose visok prinos i nisku vlagu u berbi, biljke su niže, sa malom šepurinom čime je žetva olakšana, a zrno je duboko usađeno i visokog kvaliteta.

Agronomi iz DEKALB tima preporučuju za predstojeću setvu hibride DKC4943 i DKC5031 iz FAO grupe 400. Ova dva hibrida karakteriše pre svega stabilnost u proizvodnji, ali i visok prinos i niska vlaga u berbi.

Hibrid kukuruza DKC5031- © Dekalb

DKC4943 – Uvek stabilan!

U okolnim zemljama najtraženiji DKC hibrid zbog postignutih visokih prinosa. Izrazito tolerantan na sušne i stresne uslove u proizvodnji. Preporučuje se za sve terene, lošija zemljišta i regione podložne suši. Odlična oplodnja i visok procenat oplođenih zrna zahvaljujući ranom i agresivnom cvetanju čini ovaj hibrid odličan izbor za sve proizvođače. Ear flex hibrid, može nadoknaditi gubitak sklopa sa povećanjem klipa. Srednje visok hibrid, a čvrsta stabljika omogućuje mu stabilnost u vreme žetve (bez gubitka prinosa usled poleganja).

Očekivani broj biljaka po hektaru u lošijim uslovima gajenja u berbi 63.000-65.000, a u optimalnim uslovima gajenja 68.000-75.000.

Prosečni prinosi hibrida DKC4943 na poljoprivrednim gazdinstvima i oglednim poljima u 2017. godini - © Dekalb 

DKC5031 – Čista desetka!

Rekordan hibrid koji daje sigurnost u svim uslovima proizvodnje. Zahvaljujući sinhronizovanom cvetanju i moćnom korenovom sistemu pokazuje visoku tolerantnost i stabilnost u stresnim uslovima. Prinos je stabilan na različitim tipovima zemljišta. Namenjen za sve proizvođače koji žele sigurnost u proizvodnji zajedno sa visokim prinosima suvog zrna. Dokazan HD hibrid i u sušnim i u vlažnim uslovima. Najjača stabljika u poređenju sa ostalim DKC hibridima. 

Prosečni prinosi hibrida DKC5031 na poljoprivrednim gazdinstvima i oglednim poljima u 2017. godini - © Dekalb

 

Očekivani broj biljaka po hektaru u lošijim uslovima gajenja u berbi 67.000-71.000, u optimalnim uslovima gajenja 72.000-78.000, a u uslovima navodnjavanja 84.000-88.000.

 

Sponzorisan članak
Monsanto Serbia.d.o.o Novi Sad
Kontakt: info.rs@monsanto.com
Potražite DKC prodajnog predstavnika

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.