Dani polja kompanije KWS u Bečeju

Dani polja kompanije KWS u Bečeju

Tradicionalni Dani polja kompanije KWS, u okviru doradnog centra u Bečeju, okupili su veliki broj poljoprivrednih proizvođača. Ovo je bila jedinstvena prilika da na jednom mestu sagledaju kompletan portfolio kompanije KWS.

To su hibridi koji su se već dokazali, to su pre svega ClimaControl3 hibridi koji imaju izraženu tolerantnost na visoke temperature i sušu, to su Kerbanis i Kolumbaris, ali i ZRNO PLUS hibridi koji daju maksimalne prinose. Svi naši hibridi su adaptibilni i u svim agro-meteorološkim uslovima daju odlične rezultate“, objasnio je dr Zdravko Hojka iz kompanije KWS.

Predstavljena je i kompanija AGREMO, sa kojom KWS od nedavno sarađuje u okviru regionalnog projekta u kom dve kompanije zajedno učestvuju u analiziranju i snimanju parcela dronovima. Pitali smo se kako jedan dron može da služi u korist proizvodnji kukuruza?

dron - © Agromedia

Projekat smo započeli za brojanjem biljaka što je proizvođačima kukuruza – ali i drugih kultura, jako bitno iz prostog razloga što oni žude za tim da dobiju što ranije informacije kakva je setva bila. Mi im dajemo te informacije dovoljno rano kako bi eventualno mogli da obave i presejavanje polja, zatim mogu izvršiti otimizaciju borbe protiv korova. Radili smo i analize stresa i sve do procene prinosa“, objasnio je Jovan Parušić iz kompanije AGREMO. 

Vladimir Lazarov, poljoprivrednik iz Omoljice kod Pančeva, imao je samo reči hvale o kompaniji KWS.

Ja sam stalni korisnik KWS hibrida, radio sam sa njima i ranije dok su imali staru genetiku, na mojim poljima su uglavnom 3 hibrida Kolumbaris, Kerbanis i Konfites. Ove godine imam samo Kerbanis jer mi je cilj bio rod. Na mojim površinama KWS zauzima preko 50 odsto“, rekao je Vladimir Lazarov, poljoprivrednik iz Omoljice.

Pored ogleda, prezentacija, snimanja dronom uživo, obaveznog ručka i druženja, ovogodišnji Dani polja kompanije KWS u Bečeju, ostaće upamćeni i po zabavnom delu programa. Kako bi osvojili nagradu, prijavljeni takmičari je trebalo da daju go poznatom voditelju Milanu Kaliniću. Iz Bečeja niko nije otišao praznih ruku.


Sagovornici:

Dr Zdravko Hojka, KWS

Jovan Parušić, AGREMO


Vladimir Lazarov, poljoprivrednik iz Omoljice

 


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica