Ako tražite savet o uzgajanju cveća, ovo su vrata na koja da pokucate

Ako tražite savet o uzgajanju cveća, ovo su vrata na koja da pokucate

Pradeda Stefana Topalovića počeo je da se bavi cvećem još pre Drugog svetskog rata, radio je kao baštovan u Austriji. Kasnije se vratio u Srbiju, u Lipolist i započeo privatni biznis. Rasadnik Topalović zvanično postoji od 1955. godine, a sve je počelo od ruža.

Nekom ko je odrastao u carstvu cveća teško je pitanje koju bi biljku posebno izdvojio. Stefan Topalović o ružama zna sve, a nama je ispričao po nešto o jednoj Mona Lizi.

Ovo je jedan od najstarijih rasadnika u našoj zemlji

Mona Liza se nalazi u novom pakovanju, kada je u ovakvom kontenjeru nema straha da se neće primiti. U ovom periodu nema potrebe da se zaliva, u toku leta je potrebno ako su ekstremno visoke temperature, i naravno obavezno je prskanje. Mona Liza poraste oko pedesetak centimetara i divna je purpurno crvena kao krv“, objasnio je Stefan Topalović.

 Sorta Mona Liza © Agromedia

Ko je posetio sajam hortikulture, ukoliko nije posetio štand Garden centra, mnogo je propustio. Pored zemlje, đubriva, saksija, saveta, bezbroj različitih biljnih vrsta, zaposleni će vam rado pomoći i da se snađete i počnete sa gajenjem.

„Svako ko uđe u naš maloprodajni objekat ili nas kontaktira telefonom najmanje što će dobiti jeste savet. U širokoj paleti naših proizvoda ima zaista svega od specijalne zemlje do najdekorativnijih saksija, alata… Naravno najbolje od svega i jesu biljke, mogu da se pohvalim da smo uvezli i bambus iz Indije“, rekla je za Agromediju Dragana Jovanović.

Ako ne znate odakle da počnete, a voleli biste da i vaš dom ili baštu krasi poneki cvet, Garden centar je pravo mesto za početak.

Sagovornici:

Stefan Topalović, Garden centar

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.