2 američka preparata za zdravije, bujnije i profitabilnije useve

2 američka preparata za zdravije, bujnije i profitabilnije useve

Kompanija „Nexus Proagro“ iz Sremske Mitrovice ove nedelje održala je svoje Dane polja ratarskih kultura. Na njima su se okupili saradnici i poslovni partneri kompanije iz Srbije, ali i iz mnogih zemalja iz celog sveta, kako bi se uverili u efekte primene 2 američka preparata na srpskim njivama pod pšenicom, kukuruzom i sojom.

Siniša Đurđević, predstavnik kompanije „Nexus Proagro“, rekao nam je o kakvoj je manifestaciji reč i sa kojim ciljem se ona održava.

Da li su svinjari iz Sremske Mitrovice spremni za saradnju sa kompanijom „Mitros”?

Ovo je četvrti put da se okupljamo u Srbiji u prethodne dve godine. Inače se tradicionalno okupljamo svake godine u ovoj ili nekoj stranoj zemlji, a sve u cilju da promovišemo potpuno novu tehnologiju u primeni mikroelemenata u ishrani bilja. Jednostavno, američka tehnologija jedna je od najnaprednijih u svetu i zato želimo da je primenimo i u Srbiji“, navodi Siniša.

 

Dan polja kompanije Nexus Proagro - ©Agromedia 

Kompanija „Nexus Proagro“ u Srbiji zastupa proizvodni program kompanije „Agnition“ iz Amerike, a na ovom Danu polja predstavljeni su rezultati primene dva preparata: Generate, koji se primenjuje folijarno u svim usevima i Commence, koji se koristi za tretman semena kukuruza, soje i pšenice.

Postoji mnogo preparata koji imaju sličnu namenu kao i naši proizvodi, ali nas od ostalih izdvaja to što naši imaju kobalt, koji je jako bitan za zdravlje biljaka i zemljišta. Druga karakteristika koju bih izdvojila jeste da su naši proizvodi kompatibilni sa svim herbicidima i pesticidima, pa nećete imati dodatne troškove prilikom njihovog korišćenja“, ističe Milica Dikić, direktorka firme „Nexus Proagro“.

Dan polja kompanije Nexus Proagro - ©Agromedia 


Proizvod Generate koristi se u dozi 1 l/ha, dok se Commence u pšenici koristi u količini 130 ml na 100 kg semena, u soji 260 ml na 100 kg semena i u kukuruzu 400 ml na 100 kg semena“, dodaje ona.

Na veliko zadovoljstvo domaćina, ovogodišnjoj manifestaciji prisustvovao je i gospodin Ken Danielowski iz Amerike,  koji je glavni menadžer za prodaju i promovisanje ovih proizvoda za ceo svet.


Generate se primenjuje folijarno u svim usevima, a Commence se koristi za tretman semena kukuruza, soje i pšenice.

Došli smo ovde da uradimo istraživanje i pomognemo srpskim farmerima. Ja inače radim u Minesoti na brojnim istraživanjima koja se odnose na gajenje ratarskih kultura i očuvanje zemljišnih vrednosti i potencijala. Kasnije naša saznanja prenosimo širom sveta. Mogu da kažem da su rezultati u Srbiji izvanredni“, navodi Ken Danielowski, iz kompanije „Agnition“.


Naši proizvodi Generate i Commence pokazali su sve svoje potencijale kada je reč o poboljšanju zdravlja zemljišta. Oni oslobađaju hranljive materije iz njega i premeštaju ih u zonu korenovog sistema gajenih useva. Time doprinose zdravlju biljaka, boljem prinosu i naravno većem profitu farmera“, dodaje on.

Dan polja kompanije Nexus Proagro - ©Agromedia 

Gospodin Edwin Grim, glavni menadžer američke kompanije „Agnition“ za Evropu, inače iz Holandije, takođe je učestvovao u mnogobrojnim istraživanjima i testiranjima ovih preparata na njivama evropskih farmera.

Testirali smo do sada ove proizvode na najrazličitijim podnebljima i klimatskim uslovima širom Evrope, počev od Holandije, preko Belgije, Nemačke, Francuske, Poljske, Češke, sve do vama susedne Mađarske i Rumunije, gde smo dobili odlične rezultate“, istakao je Edwin Grim, glavni menadžer kompanije „Agnition“ za Evropu.

Dan polja kompanije Nexus Proagro - ©Agromedia 


„Sav trud prethodnih godina se isplatio, jer smo dokazali da naši proizvodi imaju efekte baš kakve smo i očekivali, ratari su zadovoljni zdravljem i stanjem svojih useva, ali i vrhunskim prinosima. Sve nam to daje podsticaj da nastavimo da radimo na promociji proizvoda Commence i Generate i ubuduće i u drugim zemljama
“, dodao je Grim.

Stručnjaci iz Srbije takođe su zadovoljni razlikom između tretiranih i netretiranih biljaka soje, kukuruza i pšenice.

Američka tehnologija jedna je od najnaprednijih u svetu i zato želimo da je primenimo i u Srbiji.

Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica već drugu godinu zaredom uspešno sarađuje sa firmom Nexus Proagro i mi u našim ogledima kukuruza, pšenice i soje radimo tretmane sa njihovim preparatima. Na osnovu onoga što smo primetili u tim ogledima, možemo da kažemo da preparati, posebno u nepovoljnim godinama, povoljno utiču na razvoj biljaka, pre svega na vegetativnu masu. Kao konačan rezultat, što je i cilj poljoprivrednih proizvođača, njihova primena se pozitivno odražava i na prinos“ , rekao je Vladimir Marić, iz PSSS Sremska Mitrovica.

Konkretno, na biljkama kukuruza primećen je značajan porast vegetativne mase, stabla, listova i korenovog sistema. Biljke su znatno bujnije u odnosu na one koje nisu tretirane ovim preparatima“, dodaje on.

Dan polja kompanije Nexus Proagro - ©Agromedia 

Nakon obilaska oglednih polja u okolini Sremske Mitrovice gosti kompanije „Nexus Proagro“ imali su priliku i da se bolje upoznaju, druže i razmene iskustva i u malo neformalnijem ambijentu i to na salašu Nenada Kolibara, poznatijem kao Čavića Salaš.

„Želeli smo da ovde okupimo sve naše poslovne partnere i prijatelje, da ih malo ugostimo i da im pokažemo lepote našeg Srema. Inače, svake godine firma Agnition organizuje druženje u nekoj drugoj zemlji, a ove godine došao je red i na nas. Mi smo se odlučili baš za ovaj salaš, zato što on može da predstavi naš Srem u pravom svetlu“, rekla je Milica Dikić, direktorka firme „Nexus Proagro“.

Sagovornici:
Siniša Đurđević, predstavnik kompanije „Nexus Proagro“
Milica Dikić, direktorka firme „Nexus Proagro“
Ken Danielowski, „Agnition“
Edwin Grim, glavni menadžer kompanije „Agnition“ za Evropu
Vladimir Marić, PSSS Sremska Mitrovica

 

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica