Zimnica: Voće i povrće u istoj tegli

Zimnica: Voće i povrće u istoj tegli

Zimnica Ane Nikodijević, privlači i one koji nisu ljubitelji ovih tradicionalnih proizvoda. Kako ova vredna domaćica iz mesta Ovsište kaže, tajna je u ambalaži i estetskom izgledu tegle kojoj poklanja posebnu pažnju.

„Ovo je tegla presovane paprike sa belim lukom, ali da bi ona bila zanimljivija i da bi privukla kupce, u nju dodajem rezbarenu jabuku ili tikvicu, tako lepu teglu mnoge domaćice dugo drže na polici i prosto im je žao da je otvore“, objasnila je svoj mali trik Ana Nikodijević.

Šta je “paradajz za slatko” i kako se gaji?

Kako je nastao neobičan miks voća i povrća u istoj tegli?

„Vodila sam se receptima po kojima je radila moja nana, ona je nekada znala da stavlja u buriće i voće i povrće, možda nisam volela sve da jedem, ali se dobro sećam da se to nekada radilo. Jedno veče sam rešila da to pretočim u moju teglu, i to je bilo jako zanimljivo, taj fruktozni šećer koji je u voću daje zaista posebnu notu“, odgovorila je Ana.

 

Tegla zimnice © Agromedia

 


Ona već sada teško izlazi na kraj sa svim porudžbinama.

„U problemu sam jer potražnja prevazliazi moje mogućnosti, jer ovo je zaista domaća radinost i ukoliko budem želela da povećam količinu proizvoda plašim se da to može da postane industrijska proizvodnja. Uvek ću se truditi da ispoštujem stare mušterije i samo za njih će biti „Anina“ zimnica”,  rekla je Ana i dodala da:

“Kada čovek radi ono što voli i za ljude koje voli, od toga se dalje ne može“.


Džem bez šećera 

I zaista je tako, kada se radi iz ljubavi sve je lakše, a Ana kaže da joj je povratna informacija od kupaca mnogo vrednija od novca.


Sagovornica: 

Ana Nikodijević, domaćica

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica