Uskoro tri pogona za proizvodnju kozjeg sira u Knjaževcu

Uskoro tri pogona za proizvodnju kozjeg sira u Knjaževcu

U sklopu politike regionalnog razvoja u Knjaževcu se do kraja godine očekuje otvaranje tri pogona za proizvodnju kozjeg sira. Lokalna samouprava obezbediće osnovno stado od 500 koza i prostor za sirane, dok će država omogućiti neophodnu opremu za njihovo funkcionisanje.
 

Uskoro tri pogona za proizvodnju kozjeg sira u Knjaževcu - © Agromedia

Ministar bez portfelja, Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća i predsednik novoformiranog Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda, posetio je Knjaževac. Tom prilikom on je rekao da je otvaranje pogona za proizvodnju kozjeg sira ključni projekat za taj grad, jer će se time otvoriti nova radna mesta i pokrenuti razvoj privrede u tom kraju.

Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva nove regionalne razvojne politike Vlade Srbije je i formiranje 500 zemljoradničkih zadruga u 500 najvećih sela. U sklopu tog projekta koji će pomoći lokalna samouprava i Vlada Srbije, Krkobabić se sa predsednicima mesnih zajednica dogovorio o osnivanju tri specijalizovane zadruge koje će biti okosnica razvoja ovog kraja.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica