Lek i hrana: Dimljena jaja od prepelice

Lek i hrana: Dimljena jaja od prepelice

Dragan Jocić iz sela Vlaška može se pohvaliti čitavim spektrom proizvoda. Rakije, likeri, domaći čvarci, kreme i jedan poseban – dimljena jaja od prepelice! Kako kaže, u pitanju je zdarav hrana koja je istovremeno i lek i hrana. Evo o čemu je reč i zašto je Dragan svoju proizvodnju usmerio na tako mnogo proizvoda.

Dimljena jaja od prepelice su jedinstveni proizvod za koji mnogi nisu čuli. Štaviše, i sam Dragan kaže da još uvek nije upoznao još nekoga ko ih pravi.

Naš sagovornik ima nekoliko zanimanja, među kojima su pčelarstvo i uzgoj japanske prepelice. Kako kaže, prvo je počeo da pije ta jaja zbog sebe i svog zdravlja, a onda je došao na ideju da napravi nešto novo, atraktivno i ukusno.

Ispostavilo se da je nastao jako vredan proizvod koji se dopada velikom broju ljudi.

jaja-od-prepeliceDimljena jaja od prepelice - ©Agromedia

Dimljena jaja od prepelice se lako spremaju i lako nalaze kupce

Priprema dimljenih jaja od prepelice je jako jednostavna.

“Jaja se iskuvaju, očiste, bace se malo na dim, upakuju u prirodno ulje, ubace se i dodaci i to je to.”, otkriva Dragan.

Svoje kupce Dragan pronalazi pomoću Udruženja poljoprivrednika iz Vlaške. Odlazi na manifestacije, a u planu je i prezentacija pomoću interneta i društvenih mreža.


proizvodi-dragana-jocićaProizvodi Dragana Jocića - ©Agromedia

Da li je u Srbiji moguće živeti od samo jednog proizvoda?

Dragan ima 200 prepelica, koje mu dnevno daju 100 do 120 jaja.

Svoj proizvod, Dragan preporučuje svojim prijateljima i poznanicima i svakome ko želi prirodan, ukusan i zdrav obrok.


Ipak, iako kupaca ima, kaže da se ne može živeti samo od jednog posla.

“Radim šest poslova. Pčelar sam, a inače po struci električar. Imam svoj plastenik, vinograd, plantažu voća gde su dunje, šljive i svega po malo.”, kaže on.


Osim toga, pravi i kreme od gaveza. Dakle, od jednog se ne može – da bi prihodi bili zadovoljavajući, potreban je čitav spektar proizvoda.

 

Komentari (1)

rade

2022-12-13 16:54:50

Никада ми неће бити јасно зашто људи крију одређене рецепте када знају да им то не може умањити зараду. Па чак и да сте травар или се бавите било чиме на крају крајева нема никакве потребе за тајнама јер већина људи без обзира на добијену информацију никада неће пробати да направе ваш производ.
У овом случају је смешно када неко каже “домаће уље”.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica