Kvalitet pirotskog kačkavalja na evropskom nivou

Kvalitet pirotskog kačkavalja na evropskom nivou

Drugi po redu Festival sira i kačkavalja u Pirotu okupio je proizvođače iz cele Srbije. Ovaj popularni festival sa pirotskim brendom održan je u etno kompleksu „Nišavska dolina”.

 Pirotski kačkavalj - © Agromedia

Izložba kačkavalja, sira i drugih mlečnih proizvoda dopunjena je proizvodima nekoliko vinarija i proizvođača suvenira. Festival je organizovala Turistička organizacija grada Pirota pod pokroviteljstvom Grada Pirota.

„Cilj nam je da pored pirotskog ćilima i peglane kobasice, promovišemo još jedan naš brend sa zaštićenom oznakom geografskog porekla imena a ujedno promovišemo i naše turističke potencijale i gastro-turističku ponudu“, rekao je direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić veruje da ovaj  festival ima dobru perspektivu.

„Imamo kvalitetne proizvode po kojima je Pirot poznat. To je podstrek proizvođačima da unaprede svoju proizvodnju. Ideja je je da imamo goste domaćine iz inostranstva i da naš sir i kačkavalj budu veza između grada i ambasada Francuske, Italije, Švajcarske, Holandije i drugih zemalja koje su čuvene po proizvodnji sira. Na tome ćemo raditi“, ističe Vasić.

Izvor: jugmedia.rs 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica