Kompanija Danubius obeležava 100 godina postojanja

Kompanija Danubius obeležava 100 godina postojanja

Kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius ove godine obeležava 100 godina postojanja. Osnovana je nakon Prvog svetskog rata, 1918. godine, kao Fabrika testa i konzervi, a danas je jedna od najsavremenijih i tehnološki najbolje opremljenih fabrika brašna i testenina na ovom prostoru.

Silosi kompanije Danubius - © Agromedia

Savremeni mlin, sa kompjuterskim vođenjem, može dnevno da samelje 300 tona pšenice i proizvede različite vrste brašna, za sve namene. Silos za skladištenje i sušenje žitarica je ukupnog kapaciteta od 65.000 tona. Fabrika testenine godišnje može da proizvede 15.000 tona testenina.

Danubius brašno i testenine zauzimaju lidersku poziciju na tržištu. Tržišno učešće Danubius brašna je 34%, a vitaminiziranih testenina 35,6%.

Velika je čast biti deo Danubiusa u godini kada obeležavamo čitav vek postojanja. U stoprvoj godini nastavljamo dugogodišnje uspešno i stabilno poslovanje sa namerom da zadržimo lidersku poziciju na tržištu. U tom smislu, u narednom periodu planiramo investicije od blizu 4 miliona evra i proširenje portfolija“, rekao je Predrag Marković, direktor Danubiusa.

Proizvodnja testenine - © Agromedia

Od 2006. godine kada je Danubius postao deo Delta Holdinga, u njegov razvoj uloženo je 12,6 miliona evra. Fabrika danas poseduje najsavremenije mašine za preradu brašna i pravljenje testenina, tako da kvalitetom proizvoda pariramo vrhunskim svetskim proizvođačima“, rekao je Milorad Sredanović, potpredsednik Delta Holdinga i dugogodišnji direktor Danubiusa.

Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku, ali i za mlinarsku industriju u Srbiji, jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.