Paradajz BEROSO: Roze paradajz koji se TRAŽI i rado JEDE

Paradajz BEROSO: Roze paradajz koji se TRAŽI i rado JEDE

Marija Zlokolica iz Žablja, bavi se povrtarstvom od 2002 godine. U početku je to bilo kao hobi varijanta, a na intenzivnu proizvodnju su prešli od 2008 godine. Najpre su krenuli sa paradajzom i krastavcima ali se posao polako širio pa su dodali i ljute paprike.

Kada je proizvodnja paradajza u pitanju njihov izbor je hybrid BEROSO koji na našem tržištu distribuira kompanija Holland Angro.

Beroso je jedan krupan, ukusan paradajz sa mekom kožicom. Kada se preseče iznutra ima roze boju i mesnatu strukturu što mušterije traže i rado jedu.

Izuzetan je, mesnat je ima dosta soka, malčice je kiselkast i to ga čini odličnim za salate.

Paradajz Beroso proizvodi i Miroslav Daraž iz Hratkovaca, prošle godine ga je prvi put imao u proizvodnji. Kada je video kakav je uvrstio ga je u redovnu proizvodnju.

paradajz u ruck

Proizvodi se na špalir , izuzetno je otporan na visoke temperature i daje veliki rod. Zbog velikog prinosa potrebno je dobro postaviti stubove i žice jer daje mnogo plodova koji traže dobar oslonac. Ako padne na zemlju dostm plodova može da propadne.

Još jedna prednost mu je što može da se prodaje i kao plastenički paradajz.


Saradnju sa kompanijom Holland Angro ovi proizvođači ocenjuju kao odličnu jer se odvija na obostrano zadovoljstvo. Stručnjaci iz Holland Angra ih stalno obilaze, prate njihovu proizvodnju i daju stručne savete što znatno olakšava njihov posao.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica