Povrće od njive do trpeze u svežem stanju

Da bi održalo svoj kvalitet i svojstva ukusa, povrće koje isporučuju poljoprivrednici mora biti sveže kad dođe do potrošačkih tanjira. Zbog kratkog životnog ciklusa biljaka, logistika zahteva posebna rešenja koja će olakšati transport i skladištenje povrća u najboljim mogućim uslovima.

Gajba sa povrćem © Schoeller Allibert

Svesni ove zavisnosti, kompanija Schoeller Allibert stvorila je gajbe za povrće koje su savršene za trgovinu i preradu povrća. Zahvaljujući njima, poljoprivredni proizvodi stižu do krajnjih primalaca u stanju iste svežine.

Serija Strong and Fresh za optimalnu ventilaciju

Ove plastične kutije za povrće različitih kapaciteta su lagane, a opet čvrste i lake za čišćenje. Uspešno se koriste u svakodnevnom prevozu povrća, skladištenju, ali i u izlaganju proizvoda u maloprodajnim objektima.

Karakterišu ih rupičasti bočni zidovi i dno koje transportovanom povrću obezbeđuje potrebnu ventilaciju, a omogućava i pranje odnosno sušenje bez vađenja sadržaja.

Materijal od kojeg su napravljene gajbe za povrće u ovoj paleti proizvoda ne utiče na ukus i hranljivu vrednost proizvoda. Što je najvažnije sa stanovišta svakodnevne radne ergonomije, Strong and Fresh plastične gajbe za povrće imaju prikladne ručke i mesta za lepljenje nalepnica koje označavaju njihov sadržaj, dobavljača i rok upotrebe.

Povrće © Pixabay

Kontejneri za povrtare koji su otporni na vlagu

Za preduzetnike i preduzeća koja se direktno bave uzgojem povrća namenjene su gajbe za povrće velikog kapaciteta. Među njima su prisutne uglavnom Big Box kutije koje se mogu koristiti tokom berbe. Velike su i istovremeno otporne na mehanička oštećenja i vlagu. Savršene su za transport povrća od mesta berbe do lokacije njegove prerade.

AgriLog proizvodi su još jedna vrsta gajbi za povrće. To je širok spektar plastičnih kontejnera za povrće velikih dimenzija, od kojih jedan kontejner može da nosi do 500 kg tereta. Glatka površina rupičastih zidova i dna kao i zaobljeni uglovi pogodni su čak i za najosetljivije povrće i voće.

Lako se čiste i brzo suše, a takođe su dostupne u zavisnosti od preferencija kupca u verziji s dve ili tri poprečne grede ispod dna.

Komentari