Pitali smo vas: Koju povrtarsku kulturu ćete ove godine saditi?

Pitali smo vas: Koju povrtarsku kulturu ćete ove godine saditi?

Mnogi poljoprivrednici već sada razmišljaju šta bi ove godine mogli saditi u bašti. Veliki je izbor povrtarskih kultura zato je bolje da napravite listu svojih omiljenih vrsta i da tu listu dodatno suzite, i to pre svega na one koje su najbolje kada se konzumiraju u svežem stanju i na one koje su veoma skupe na pijacama. Dok to ne uradite pogledajte kako su drugi glasali na pitanje koju povrtarsku kulturu će saditi ove godine.

Ako je sudeći prema rezultatima ankete paradajz se očigledno najviše gaji na našim prostorima, jer je najveći broj čak 21% vas glasalo da će ove sezone saditi ovu kulturu. Crni luk će ove godine saditi 15% poljoprivrednih proizvođača, a isto toliko i papriku. Nešto više od toga 16% bilo je onih koji su glasali da će saditi beli luk, a isto toliko bilo je i onih koji će saditi i krastavac. 7% će saditi šargarepu, a isto toliko šargarepu. 4% se ipak odlučilo da to budu neke druge kulture.

Kakav je vaš stav?

Svake nedelje na poljoprivrednom portalu agromedia.rs očekuje vas nova anketa. Učestvujte i vi, uporediti vaše mišljenje, iskažite vaš stav.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica