Ovaj kupus možete proizvoditi tokom čitave godine

Kupusnjače, a posebno kupus, čine veoma značajnu vrstu povrtarskih kultura. Prisutan je tokom čitave godine na našoj trpezi. Najviše se koristi u svežem stanju, dok se u jesen najveći deo konzervira kiseljenjem za hladniji deo godine.
 

Kupus Odisej - © Konus Glorija

U pogledu zahteva tržišta, poslednjih godina očigledne su promene u tradicionalnim navikama kupaca – više se pažnje polaže na veličinu i uniformnost, a u manjoj meri na kvalitet i ukus kupusa.

KONUS GLORIJA na raspolaganju ima hibride kupusa različite dužine vegetacije i za različite namene. Za nastupajući period proizvodnje ova kompanija izdvaja hibrid kupusa ODYSSEY F1.
 

Kupus Odisej - © Konus Glorija

Ovo je univerzalan, veoma zahvalan hibrid novijeg datuma, vegetacije 70-75 dana od rasađivanja, koji se odlikuje odličnim pakovanjem i preklapanjem listova, što ga preporučuje za različite proizvodne periode tokom godine. Prevashodno je namenjen za potrošnju u svežem stanju, ali se može planirati proizvodnja i za jesenje berbe, kada se koristi za kiseljenje.

Okrugle, plavo-zelene glavice prosečne težine od 2-3 kg su veoma otporne na pucanje, tako da i nakon 25-30 dana provedenih na njivi mimo redovne vegetacije ne pucaju, a zbog takve strukture glavice izuzetno je pogodan i za transport.
 

Kupus Odisej - © Konus Glorija

Zbog svih ovih osobina koje diktiraju novi prohtevi tržišta i dodatne otpornosti na Fusarium i tolerancije na Xsanthomonas čine ga veoma interesantnim i zahvalnim za gajenje. To su ujedno i glavni razlozi zbog čega je sve prisutniji na našem tržištu u različitim periodima godine.

Sponzorisani članak

Konus Glorija
Konus Glorija - © Konus Glorija
Ulica: Dobanovačka 52, 11080 Zemun – Beograd
Tel/fax: 011 26 19 676, 011 316 85 19
E-mail: konusglorija@yahoo.com

Komentari