Nova generacija karfiola uspešno odoleva tipičnim problemima

Nova generacija karfiola uspešno odoleva tipičnim problemima

Poslednjih godina povrtari se sve više sreću sa problemima u proizvodnji karfiola. Različiti vremenski uslovi izazivaju različite stresove. Intenzitet i dinamika takvih poremećaja odražava se na biljku kroz produžavanje vegetacije, naglo otvaranje biljke i potamnele i rastresite cvasti.
 

Nova generacija karfiola uspešno odleva tipičnim povrtarskim problemima - © Konus Glorija

Selekcioneri korejske kuće Nongwoo Bio napravili su hibrid koji odgovara zahtevima novog vremena i prevazilazi uobičajene probleme. Povratne informacije proizvođača iz čitavog regiona govore u prilog tome.

Hibrid BIANCA F1 je predstavnik nove generacije karfiola, vegetacije 85-90 dana od rasađivanja. Biljka izgleda niže od standardnih karfiola slične vegetacije, ali pravi razlog za to je što mnogo više unutrašnjih listova učestvuje u pokrivanju, uvijanju cvasti.
 

Nova generacija karfiola uspešno odleva tipičnim povrtarskim problemima - © Konus Glorija

Odlično ušuškane kompaktne cvasti su snežnobele boje i zbog svog izgleda veoma atraktivne za tržište. Možete ih seći sa 1,2-1,5 kg, ali i pustiti da se i dalje nalivaju do 2,5 kg pri čemu zadržavaju belinu zahvaljujući samopokrivanju. Pored sveže potrošnje može se koristiti i u preradi, gde nakon smrzavanja ne menja boju i strukturu.

Distribuciju karfiola BIANCA F1 na području Srbije obavlja firma KONUS GLORIJA, a u slobodnoj prodaji ga možete naći u svim bolje snabdevenim poljoprivrednim apotekama.

Sponzorisani članak
Konus Glorija
Konus Glorija - © Konus Glorija
Ulica: Dobanovačka 52, 11080 Zemun – Beograd
Tel/fax: 011 26 19 676, 011 316 85 19
E-mail: konusglorija@yahoo.com

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica