LESKOVAC: RAST CENA zaliha POVRĆA

LESKOVAC: RAST CENA zaliha POVRĆA

Zbog nedostatka ranog povrća na leskovačkim pijacama povećana prodaja postojećih zaliha pasulja, krompira i crnog luka CENE BLAGO PORASLE!

 

povrće leskovačka pijaca

 

Leskovac o8.o3.2023.g.– Najverovatnije zbog nedostatka ranog povrća na leskovačkim pijacama primetno je povećanje prodaje starih zaliha pasulja, krompira i crnog luka… Međju najbolje snabdevenim pijacama zelenišom u Jablaničkom upravnom okrugu izdvajaju se posebno pijace u Lebanu, Leskovcu i Vlasotincu.

Na leskovačkoj „ Zelenoj pijaci“ primetan je veći broj prodavca i poljoprivrednih proizvođača iz sela duž obala reke Jablanice i Južne Morave, a samim tim su i cene formirane.

CENE KROMPIRA

Tako se u Lebanu kilogram krompira na malo ovih dana prodaje po ceni od oko 100 dinara po kilogramu. U Leskovcu, na četiri tamošnje pijace, cene krompira su šarolike i kreću se od 85 do 135 dinara po kilogramu.

povrće pijaca krompir

CENE PASULJA

povrće pijaca pasulj gradištanac


Prodaja pasulja na ovim pijacama kreće se od 300 dinara za„Poboljšani gradištanac“ do 350 dinara po kilogramu za pasulj „Tetovac“.

Nasuprot tium cenama u Vlasotincu i Lebanu cene ovih pasulja kreću se od 280 do 300 dinara po kilogramu pasulja.

CENE LUKA

povrće pijaca luk


Cena crnog luka, u glavici, na pijacama u leskovačkom kraju uglavnom se kreće se između 60 i 80 dinara po kilogramu,a u vencu upletni crni luk na pijaci nadomak Železničke stanice u Leskovcu danas se prodavao i do 100 dinara po kilogramu,d ok je veza mladog luka bila po 50 dinara za jednu vezu.

Uoči Osmog marta na leskovačkoj pijaci u „Radničkom naselju“ primetna je prodaja mlade blitve po ceni od 30 do 50 dinara veza, peršuna 30 dinara po vezi, mladog luka po ceni od 50 dinara veza, kao i drugog začinskog bilja po blago povećanim cenama, kako su nam danas 8-og marta potvrdili kupci na ovoj pijaci.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica