Izbegnite trulež, izaberite papriku ASANTE

Izbegnite trulež, izaberite papriku ASANTE

Približava se vreme setve paprike u tipu kapije, namenjeno proizvodnji na otvorenom polju. Postavlja se pitanje izbora odgovarajuće sorte i primene adekvatnih tehnologija.
 

Paprika Asante - © Konus Glorija

Na osnovu iskustava povrtara iz prethodnih sezona, tim Konus Glorije preporučuje tipičnu „kurtovku“ ASANTE.

Paprika Asante je umereno visoka, kompaktna i srednje rana sorta. Ona formira krupne, čvrste i pljosnate plodove dimenzija 16-18×7-8 cm. Delovi oko peteljke, u predelu semene lože su ispupčeni. To rešava problem zadržavanja vode na plodovima, a samim tim i truleži kod paprike.
 

Paprika Asante - © Konus Glorija

Boja plodova u tehnološkoj zrelosti je tamnozelena, da bi kasnije u fiziološkoj postala tamnocrvena. Prinosi ove paprike se kreću od 55-65 tona po hektaru, a u proseku ima 13-14 plodova po biljci, pri čemu je bilo čak 86% tržišnih plodova sa visokim procentom prve klase.

Ovu sortu naročito vole domaćice, jer ima dobru boju i lako se ljušti, a razlog za to je visok sadržaj suve materije od 7,3%. Ova paprika je pogodna za različite načine prerade, zato može biti rešenje za sve vaše nedoumice.
 

Paprika Asante - © Konus Glorija

Seme paprike Asante je cenovno konkurentno, čak i pored troškova profesionalne dorade, registracije zvaničnih analiza, profesionalnog pakovanja i svih ostalih troškova vezanih za proizvodnju semena u odnosu na neovlašćene prodavce koji seme prodaju bez deklaracije i u kesama za zamrzavanje hrane.

Sponzorisani članak


Konus Glorija
Konus Glorija - © Konus Glorija
Ulica: Dobanovačka 52, 11080 Zemun – Beograd
Tel/fax: 011 26 19 676, 011 316 85 19
E-mail: [email protected]

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica