Hladnjača i dalje duguje novac, povrtarima preti poništenje duga

Hladnjača i dalje duguje novac, povrtarima preti poništenje duga

Hladnjača ABC food i nakon više od jedne decenije nije izmirila dugove koje ima prema povrtarima iz Ruskog Krstura. Međutim, problem star sedam godina tek sad poprima novi razvoj.

Hladnjača i dalje duguje novac, povrtarima preti poništenje duga - © Agromedia

Kako im je već umanjen iznos pre nekoliko godina za 40 odsto, ponovna reorganizacija duga navela ih je da se pobune i ne dozvole da im se ponovo umanji dug novom reorganizacijom za 60 odsto. Sadnja paprike uveliko u toku, a povrtari iz Ruskog Krstura u novu sezonu sa starim potraživanjima

Više od jedne decenije ABC food hladnjača ne izmiruje svoje obaveze prema paprikarima iz ovog kraja. Iako je sagrađena isključivo za njih, danas gotovo niko iz ovog mesta sa njom ne sarađuje. Nakon prve reorganizacije, paprikarima je krenula isplata duga podeljena u nekoliko rata.

Za nekog ko, kako nam je sam telefonskim putem rekao nije nadležan za poslovanje privatnih kompanije na teritoriji opštine čije je on predsednik, postavlja se pitanje zašto je bila potrebna njegova saglasnost.

I upravo ova odluka je izazvala revolt kod oštećenih povrtara iz dva razloga, prvi jer za njega nisu bili obavešteni a drugi jos važniji jer im ovim drugim planom reorganizaciji umanjuje dug za jos 60 odsto.

Dalje od kapije predstavništva ABC hladnjače u Ruskom Krsturu nismo mogli. Upravni odbor izbegava pozive naše televizije a na ulaznim vratima od portira dobijamo informaciju da je ulazak televizijskih ekipa zabranjen.

Prvo ročište je zakazano za 16. jun i ukoliko se usvoji drugi plan reorganizacije ovi povrtari mogu da zaborave na sva potraživanja.


Izvor: B92

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica