Hibrid spanaća koji je otporniji na plamenjaču

Hibrid spanaća koji je otporniji na plamenjaču

Poljoprivredna kultura koja veoma dobro podnosi niske temperature i koja se može gajiti i preko zime je svakako spanać. Kako u ovom periodu vrlo čest problem po spanać predstavljaju insekti i bolesti, dobra zaštita se pre svega ogleda u setvi hibrida otpornih na plamenjaču.

Spanać Saga F1 - © Konus Glorija


Setva u plastenicima
na našim prostorima traje do početka decembra, a jesenja setva je u punom jeku. Spanać posejan u oktobru pristiže u zavisnosti od temperatura od kraja decembra do sredine januara, a posejan početkom decembra pristiže u drugoj polovini februara.

Čest problem u ovom periodu zbog još uvek visokih temperatura predstavljaju insekti (buvači, tripsi). Rešenje je pravovremen tretman insekticidima na bazi Abamektina, dok u zimskom periodu posebnu opasnost predstavlja Botritis i plamenjača. Zaštita se pre svega sastoji u preventivi, odnosno setvi hibrida otpornih na plamenjaču.

Spanać Saga F1 - © Konus Glorija 


Hibrid SAGA F1
predstavlja novu generaciju spanaća koji ima izraženu otpornost na plamenjaču, na čak 13 rasa. Biljka je bujna, poluuspravne rozete, kvalitetnih i teških, krupnih listova, ovalnog oblika, sjajne tamno zelene boje.

Odlične povratne informacije sa svih terena povezane su za gajenje spanaća SAGA F1, u prolećnom, jesenjem i zimskom periodu preporučuju ovaj hibrid da se nađe i u vašoj proizvodnji.

Spanać Saga F1 - © Konus Glorija 


Ovlašćeni uvoznik i distributer semena spanaća SAGA F1 je “KONUS GLORIJA” – Zemun, a nabavku možete obaviti u svim bolje snabdevenim poljloprivrednim apotekama.

Sponzorisani članak

Konus Glorija
Konus Glorija - © Konus Glorija
Ulica: Dobanovačka 52, 11080 Zemun – Beograd
Tel/fax: 011 26 19 676, 011 316 85 19
E-mail: konusglorija@yahoo.com

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.