Festival duvan čvaraka u Valjevu 6. i 7. oktobra

Festival duvan čvaraka u Valjevu 6. i 7. oktobra

Trinaesti put po redu Valjevci slave svoj lokalni specijalitet na Festivalu duvan čvaraka.

Duvan čvarci © Dejan Davidović/Agromedia

Festival duvan čvaraka je turističko-privredna manifestacija posvećena brendu valjevskog kraja – duvan čvarcima.

Svake godine u oktobru mesecu, okuplja veliki broj posetilaca, od kojih mnogi imaju priliku da po prvi put vide kako se spremaju čvarci po recepturi staroj dve stotine godina, ali i da degustiraju ovaj jedinstven proizvod koji je izum valjevskih mesara i koji se nigde na planeti ne priprema na ovakav način.

Ove godine se organizuje 13 put za redom

Manifestacija Festival duvan čvaraka svake godine okuplja sve veći broj posetilaca iz zemlje i regiona. U 2017. godini manifestaciju je posetilo 50.000 ljubitelja čvaraka i dobrog provoda, ali i onih koji su iskoristiti taj vikend da upoznaju naš grad i okolinu. Na festivalu Duvan čvaraka učestvuje preko 60 ekipa koje spremaju i prave čvarke i preko 100 prodajnih štandova.

Duvan čvarci – najukusniji specijalitet svinjokolja.

Manifestacija ima takmičarski karakter. Pored izbora najboljih majstora duvan i šoder čvaraka, revijalnih nagrada. U toku dva dana prateći deo programa biće i prodajna izložba proizvoda od meda, narodnih rukotvorina, rakije, vina, zimnice, suvenira, rukotvorina od drveta. Festival će biti obogaćen i kulturno-umetničkim programom valjevskih folklornih društva, majstora na harmonici, fruli, dečijim horovima i plesnim grupama.

Najava © Festival duvan čvaraka

Izvor: Turistička organizacija Valjevo


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica