Doktor za paradajz – obara rekorde u proizvodnji

Doktor za paradajz – obara rekorde u proizvodnji

Za Srđana Dimitrijevića iz Kumareva u okolini Leskovca kažu da je doktor za paradajz. Svako ko uđe u njegov plastenik uveri se i da je ova titula itekako opravdana. 

„Osim što su bili gosti iz Holandije, ovde dolaze gosti iz Grčke, Turske, Makedonije, svi imaju jako veliki respekt prema mojoj proizvodnji i imaju šta da vide, zato vrlo rado dolaze u goste i svake godine se čude, da li je moguće da je i ove godine opet ista proizvodnja“, objasnio je ponosno Srđan.

Uredno sređen plastenik sa zdravim, ukusnim i krupnim plodovima rezultat je velikih ulaganja i posvećenosti tokom cele sezone.

 

Paradajz © Agromedia 

 

„Normalno ako biljku od malena odgajite zdravstveno ispravno da će biti otpornija na bolesti, što znači da ćete sa manje hemijskih sredstava uspeti da izvučete više od biljke, u svakom slučaju mora uz ljudsku pomoć jer nemoguće je sama da se odgaji da bude takva kao što je ovde, iskren je bio Dimitrijević.

„Vi sami možete ovde da vidite da su veoma krupni plodovi, sada imam od 250 do 300 grama plodove na prvoj i drugoj cvetnoj grani, mislim da nikada nisam imao plodove ispod 250 grama, a od 250 do 400 grama je prosek, čak idem iznad sortnih normi, obaramo standarde koje firme postave“, pohvalio se doktor za paradajz.

Jesenje skladištenje paradajza


Srđan standarde obara i na pijaci kada svoje plodove iznese na tezgu u Beogradu.

„Pre svega kvalitet i ukus paradajza vraćaju mušteriju, vi znate kad kupujete negde lubenicu, ili kada kupujete grožđe, ako je slatko i vaša deca kući pojedu i kažu tata ovo je dobro, a vi se onda opet vratite, a ako bude loše vi to onda i ne kupujete. Tako da je i nama je poenta da imamo i taj ukus paradajza, čvrstinu, žutu semenku, obojenost dobru i zdravstvenu ispravnost, što je najvažnije za naše mušterije“, objasnio je Dimitrijević.

Zašto mu se kupci uvek vraćaju, možete da proverite i sami, vrhunski paradajz Srđan prodaje na Kalenić pijaci u Beogradu.


Sagovornik:

Srđan Dimitrijević, Kumarevo


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica