Budite uvek prvi na pijaci sa ovim hibridom kupusa

Budite uvek prvi na pijaci sa ovim hibridom kupusa

U našoj zemlji postoji pravilo da onaj ko prvi iznese na pijacu neki proizvod, postiže i najbolju cenu. Tim pravilom se vode skoro svi proizvođači. Međutim, da bi u tome uspeli oni pre svega moraju da raspolažu odgovarajućim hibridima i adekvatnom tehnologijom za tu vrstu proizvodnje.

Kupus Constable - © Konus Glorija 

Svaki region-okrug ima svoju tradiciju i naviku šta i u koje vreme proizvodi, ali kad je proizvodnja ranog kupusa u Srbiji u pitanju, onda svakako prednjače Jablanički i Kolubarsko-Mačvanski okrug.

Pravi i najadekvatniji hibrid za tu proizvodnju, pored ranostasnosti mora da poseduje određeni kvalitet, a to pre svega podrazumeva oblik, težinu, strukturu, boju i otpornost na pucanje. Jedan od takvih koji se posebno istakao ove godine je CONSTABLE F1, selekcija semenske kuće Clause.

Kupus Constable - © Konus Glorija 

Veoma rani hibrid prilagođen je uslovima ranog proleća, namenjen proizvodnji u plastenicima i otvorenom polju koji pristiže za sečenje 55-57 dana nakon rasađivanja. Specifičnost ovog hibrida je formiranje glavice koja prati porast biljke tako da se glavice mogu seći i pre pune zrelosti.

Srednje bujne biljke formiraju kompaktne, uniformne, okrugle glavice prosečne težine 1,1-1,5 kg koje ujednačeno stižu za sečenje.

Kupus Constable - © Konus Glorija 


Distribuciju semena ranog kupusa CONSTABLE F1 vrši KONUS GLORIJA i možete ga nabaviti u svim bolje snabdevenim poljoprivrednim apotekama.

Sponzorisani članak

Konus Glorija
Konus Glorija - © Konus Glorija
Ulica: Dobanovačka 52, 11080 Zemun – Beograd
Tel/fax: 011 26 19 676, 011 316 85 19
E-mail: [email protected]

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica