Prvo jaje slobodne peradi proizvedeno bez emisije ugljenika u Aziji

Prvo jaje slobodne peradi proizvedeno bez emisije ugljenika u Aziji

Prvo jaje slobodne peradi proizvedeno je u potpunosti bez emisije ugljenika u Aziji.

kokoške i jaja

 

Brend jaja CP Foods, U Farm u Aziji , postigao je prekretnicu, proizvevši prvo jaje kokoši bez kaveza bez emisije ugljenika.

Poslovna jedinica kompanije za jaja aktivno je minimizirala uticaje na životnu sredinu, kao što je instaliranje automatizovanih transportera za jaja, smanjenje gubitaka hrane, efikasnije korišćenje ljuske jajeta i usvajanje alternativnih izvora energije kao što su solarni paneli i sistemi za biogas u farmama slojeva i procesima proizvodnje jaja.

Kao rezultat toga, 23 kategorije svežih jaja i jaja bez kaveza dobile su sertifikat sa oznakom za smanjenje ugljeničnog otiska ili oznakom za smanjenje globalnog zagrevanja. U 2022, ova 23 proizvoda od jaja za smanjenje globalnog zagrevanja doprinela su smanjenju za 617.000 tona CO2 ekvivalenta.

Brend kompanije U Farm je prethodno dobio oznaku smanjenja globalnog zagrevanja od Tajlandske organizacije za upravljanje gasovima staklene bašte. Ove godine, dodatne mere su nadoknadile sve preostale emisije kroz kupovinu karbonskih kredita.

Visoke i promenljive globalne cene jaja

Visoke i promenljive globalne cene jaja povezane su sa 6 faktora koji ometaju ponudu i potražnju, prema novom izveštaju Rabobanke. Iako se faktori razlikuju po regionima, na većini tržišta koja se sada suočavaju sa vršnim cenama, njihova kombinacija je u igri, tvrdi viši analitičar životinjskih proteina Rabobanke, Nan-Dirk Mulder.

Dalja smanjenja ka 100% obnovljivim farmama jaja

CP Foods traga za daljim rešenjima za smanjenje emisije gasova staklene bašte iz proizvodnje jaja i ima za cilj da razvije farme bez kaveza koje rade kao 100% obnovljive farme.

Kompanija je 2022. godine predstavila 818 proizvoda sa niskim sadržajem ugljenika, uključujući pileće meso, svinjsko meso, pačje meso i jaja, sa 56 proizvoda koji su klasifikovani kao niskougljenični i nose oznaku za smanjenje globalnog zagrevanja.


CP Foods ima za cilj da ostvari 40% svog ukupnog prihoda od zelenih prihoda do 2030.

Izvor: Poultryworld

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica