TRION 650: I DO 50% VEĆI KAPACITET od TUCANA 450!

TRION 650: I DO 50% VEĆI KAPACITET od TUCANA 450!

Stefan Kosta iz Lokvi započeo je pre desetak dana žetvu svojim novim kombajnom – CLAAS TRION 650. Podelio je sa nama svoje prve utiske i napravio poređenje sa kombajnom TUCANO 450 koji je u žetvi zajedno sa novim TRIONOM.

Ove sezone, Stefan je prvi put u žetvi sa novim kombajnom – CLAAS TRION 650. Uprkos kiši koja je ometala posao, Stefan je uspeo za desetak dana da ,,skine” oko 150 hektara. Do ove sezone Stefan je radio sa TUCANOM 450, koji je i danas ,,zaposlen” na parcelama koje ovaj poljoprivrednik obrađuje. Prvi utisci su vrlo pozitivni, naročito kada se uporede dva kombajna.

,,U odnosu na TUCANA može da se skine čak 10, 15 hektara više. Ima jači motor – motor mu je 354 konja, bunker 10500 litara, heder je MAXFLEX 770, to mu je taman”, tvrdi Stefan.

Na pitanje zašto se opredelio baš za CLAAS i konkretno za kombajn TRION 650, Stefan odgovara vrlo jasno – zna se da su najbolji! U to su se uverili i sa TUCANOM, koji posle 4000 radnih sati ne pokazuje nikakve ,,znake umora”.

 

Koja je razlika između TRIONA 650 i TUCANA 450?

S obzirom na to da su mu oba kombajna paralelno u žetvi, Stefan vrlo jasno vidi razlike između njih. Kako je već naveo, TRION obradi i do 15 hektara više. Kreće se 1 do 2 km/h brže, motor je dosta jači i manje je opterećenje, a heder od 770 nosi sa lakoćom, bez ikakvih problema.

Kako Stefan tvrdi, ako je ,,u parceli”, TRION 650 u toku jednom dana bez problema obradi i do 30 hektara.


Za sve poljoprivrednike koji se dvoume u vezi sa izborom kombajna, Stefan savetuje da model biraju shodno gazdinstvu koje obrađuju, ali da oko izbora marke nema dileme – CLAAS, jer je NAJBOLJI!

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica