Prva žetva sa kombajnom CLAAS Trion 660: OVO su utisci Dragana iz Mokrina!

Prva žetva sa kombajnom CLAAS Trion 660: OVO su utisci Dragana iz Mokrina!

Dragan Dobrosavljev iz Mokrina započeo je svoju prvu žetvu kombajnom CLAAS Trion 660. Posetili smo ga i razgovarali o tome kakvi su mu utisci o kombajnu, kao i kako se pokazao u odnosu na Lexion koji je bio Draganov prethodni izbor.

CLAAS Trion 660 je Draganov novi kombajn i već treći dan je u žetvi. Kako kaže, za sada se dobro pokazao. Kako Dragan svedoči, kapacitet mu je tu otprilike kao Lexion 650, 660. ,,Imali smo Lexion 650, ali je imao slabiji motor – 350 konja, ovaj ima 410 konja i oseti se to, opterećenje motora je mnogo niže nego na Lexionu 660″.

Zašto baš CLAAS kombajni?

Dragan se već dugo ,,druži” sa CLAAS kombajnima. Na njegovim njivama je posao radio Lexion, zatim je imao Dominatora, pa 650 i 6800, a sada se odlučio da proba Triona.

Ima li razlike između kombajna TRION 660 i LEXION 650?

,,Koncepcija kombajna je sasvim drugačija nego kod Lexion-a 400, 500 i 600. To je nešto između Tucana i Lexion-a. Nijedan kaiš od Lexion-a ne paše na njega, znači koncepcijski sasvim drugačiji kombajn. Bunker mu je veći, 12500 litara, a uzeli smo i ovaj Vario heder”, tvrdi Dragan.

Na samom kraju posete imali smo priliku da se sa Miroslavom Mandićem iz Mokrina vozimo u kombajnu CLAAS Trion 660. Miroslav nam je objasnio osnovne parametre na ekranu, a za upravljanje kombajnom sam kaže da je ,,prosto i jednostavno”.


Ceo razgovor poslušajte na linku iznad.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica