Claas Lexion serije 600 ili Claas Trion serije 500? Ovako KOMBAJNE poredi stručnjak!

Claas Lexion serije 600 ili Claas Trion serije 500? Ovako KOMBAJNE poredi stručnjak!

Mnogi od vas imaju dilemu: da li se i u kojoj meri razlikuju kombajni CLAAS LEXION serije 600 i CLAAS TRION serije 500? Upravo zbog vas koji ste u nedoumici, Milan Stanić iz kompanije ALMEX predstavio je i uporedio osnovne funkcije ova dva kombajna.

Milan Stanić, serviser Claas kombajna iz kompanije Almex, objasnio je sistem prenosa snage motora na ostale pogone: vršalice, kipovanja, pogon za sečke. Objašnjavajući detaljno na kombajnu Claas Lexion serije 600 prenos snage motora preko remenice, pogonskog kaiša i osovine pa sve do vršalice, Milan zaključuje da je identičan sistem u kombajnu Claas Trion serije 500.

Pokazujući dalje na primeru kombajna Lexion sistem prenosa snage sa motora na desnu stranu kombajna, kao i prenos snage sa motora na bubanj i slamotrese, Stanić zaključuje da je takođe identičan onom na kombajnu Claas Trion serije 500.

Takođe, princip rada pogona za APS, kao i prenos snage sa motora na heder su isti, a kako Milan zaključuje, ,,pokazao sam vam da je potpuno identičan prenos i rad vršalice u oba kombajna”.

Dakle, za sve vas koji se dvoumite između kombajna Claas Lexion serije 600 i Claas Trion serije 500, ne bi više trebalo da bude dileme, bar što se tiče osnovnih tehničkih karakteristika. Za koji god da se odlučite, dobićete vrhunsku tehnologiju i pouzdanog pomoćnika u poljoprivrednim radovima.

Detaljna objašnjenja svih osnovnih tehničkih karakteristika i poređenje pogledajte u videu iznad.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica