I u Kljajićevu se koriste KOMBAJNI MARKE CLASS

I u Kljajićevu se koriste KOMBAJNI MARKE CLASS

Za dobar i kvalitetan rad u polju potreban je odličan kombajn, kao i hederi. Po preporuci prijatelja mnogi, pa i Rade Ivošević operedelio se za Class-ov kombajn Lexion 5400, jer ima sve što je potrebno jednom poljoprivredniku.

Rade Ivošević, poljoprivrednik iz sela Kljajićevo, obrađuje kukuruz, soju, ječam i uljanu repicu na površini od oko 200-300 hektara. Za obradu ovih žitarica potrebna mu je dobra mehanizacija. Po preporuci prijatelja odlučio se za Class-ov Lexion 5400 kombajn.

Ovaj kombajn dominira u žetvi. Bunker je zapremine 10,000 l, motor ima 400 konja što doprinosi boljem izvršavanju mase. Poseduje 5 samotresa što znači da brže radi, a samim tim je veći i učinak, kaže Ivošević.

Rade je po preporuci prijatelja došao do kombajna broj 1, kako on kaže i prezadovoljan je. Nova generacija kombajna se razlikuje od stare po time što brže radi kombajn, ekonomičniji je, savremeniji, bolji. Ima manji broj slamarica, ali to ne umanjuje njegov učinak u radu. Dnevno požanje od 30 do 40 hektara.

Kada je u pitanju heder i tu treba voditi računa. Vule Ostojić iz Sivca se odlučio za hedere MAXFLEX zbog toga što bolje kopiraju teren, konfiguraciju samog terena i samim tim ne ostavljaju ništa na zemlji. Na standardnim hederima gde je fiksna kosa nema mogućnosti prilagođavanju terenu, što je veoma važan faktor.

Pomoću MAXFLEX hedera nema gubitaka, kupi se sve iza i ispod što ostane na terenu. Sa novim hederima pokosi se 200 do 300 kila više proizvoda po hektaru.

Sagovornici:

Rade Ivošević, Kljajićevo


Vule Ostojić, Sivac

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica