Claas Trion 530 – SKROJEN BAŠ PO MERI poljoprivrednika!

Claas Trion 530 – SKROJEN BAŠ PO MERI poljoprivrednika!

Milovan Pejić sa Pejićevih salaša na svom imanju proizvodi soju i kukuruz na 20 do 30 jutara, a kombajnom uslužno obrađuju oko 1.200 juatara zemlje.

Ranije je Milovan koristio kombajn marke Claas Tucano 320, koji su kupili 2014.godine. Skoro osam sezona naši domaćini “izgurali” su sa ovim modelom, a kako im je postao premali odlučili su da ga zamene sa najnovijim modelom koji je stigao u Srbiju.

Marku kombajna nisu želeli da menjaju jer smo se više puta uverili u pouzdanosti i praktičnost Claas-ovih modela.

Novi model Claas Tucano 530 je pronašao svoje mesto na salašu Pejićevih pre svega jer je učink sa ovim kombajnom veći, ima predbubanj, velii bunker, adapter od osam redova, motor 308 konja, a bunker 10.508 litara.

Sa brzinom od 9 kilometara po času u zavsinosti od kukuruza i roda, ovaj kombajn zadovoljava sve potrebe ovih domaćina. na Pejićevoj parceli rod kukurza je ove godine bio 3.300 kilogrqama po jturu suvog zrna.

Pri odabiru određenog modela kombajna veoma je važna i potrošnja. Potrošnja je 8 litara u kukuruzu, dok je soji mnogo manje. Za jedan dan sa ovim kombajnom može da se skine od 75 do 80 jutara kukuruza.

“Što se tiče Claas-ovih kombajna, imali smo i pre ovog istu marku i bili smo veoma zadovoljni, zato nismo hteli da menjamo. zašto bismo menjali nešto što je dobro”, kaže Milovan Pejić.

ALMEX


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica