Zelena salata jeftinija na svim pijacama | Cene povrća

Zelena salata jeftinija na svim pijacama | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu, na zelenoj pijaci u Pančevu i Novom Sadu zabeležena je slaba ponuda i prodaja povrća zbog hladnog vremena.

 

Na kvantašu u Beogradu je zabeležena slaba ponuda povrća zbog hladnog vremena. Skuplji su bili karfiol, paprika šilja, paradajz, patlidžan i tikvica.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu cene povrtarskih kultura bile su na prošlonedeljnom nivou.

Hladno vreme u Pančevu protekle nedelje glavni je razlog slabe ponude i prodaje povrća. Evidentiran je rast cena celera, crnog luka, paprike babure, paradajza. Jeftiniji su za razliku od njih bili pasulj, peršun, spanać, šampinjoni i šargarepa.

U Loznici evidentiran je rast cena za kupus, paprike ljute, brokoli, karfiol, tikvica i zelenu salatu. Jeftiniji su bili pasulj, paškanat i peršun korenaš u odnosu na prethodni period.

Slaba ponuda povrća na zelenoj pijaci u Novom Sadu uslovila je rast cena cvekle, karfiola, krastavca salatara, paprike, crnog luka, patlidžana, šampinjon i spanaća.

U Čačku na pijačnim tezgama dobra je bila ponuda krompira, crnog luka, pasulja. Slabija ponuda paprike uslovila je rast cene u odnosu na prethodni period.

Zelena pijaca u Vranju bila je dobro snabdevena krompirom, crnim lukom, šargarepom i zelenom salatom. Evidentiran je rast cena belog luka, praziluka, paradajza i spanaća. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili krompir, kupus i zelena salata.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica