Velika ponuda jezgrastog i sušenog voća |Cene voća

Velika ponuda jezgrastog i sušenog voća |Cene voća

Cene voća uglavnom su mirovale na kvantaškim pijacama, dok je na pojedinim zelenim pijacama došlo do rasta cena određenog voća.

 

Na kvantašu u Beogradu, uprkos niskim tempraturama proteklih nekoliko dana ponuda voća bila je na zavidnom nivou. U ponudi su prednjačili južno voće, jabuke i sušeno voće. Skuplje su u odnosu na prethodni period bile pojedine sorte jabuke, jagoda, kruška i mandarina. Prodaja je bila nešto bolja u odnosu na protekli period.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu nije došlo do značajnijih promena u ceni voća.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu evidentiran je rast cena kruške, limuna, mandarine.

Zelenu pijacu u Sremskoj Mitrovici, karakteriše rast cena jabuke (sorte Ajdared, Crveni delišes, Zlatni delišes, Greni Smith) i pad cene nara.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu bolja je ponuda voća posebno jabuke, jezgrastog i sušenog voća u odnosu na prethodni period. Bitnijih promena cena nije bilo. Skuplja je jedino bila mušmula, zbog loše ponude.

Na zelenoj pijaci u Čačku je dominirala ponuda južnog, jezgrastog i sušenog voća. Limun se mogao najčešće pazariti po ceni od 130 din/kg, kod oraha je cena varirala od 700 do 1.000 din/kg, dok se cena lešnika kretala od 800 do 1.200 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica