Uprkos hladnom vremenu ponuda povrća |Cene povrća

Uprkos hladnom vremenu ponuda povrća |Cene povrća

Raznovrsna i bogata ponuda povrća, kao i zadovoljavajuća potražnja obeležili su prodaju na kvantaškim i zelenim pijacama u Srbiji.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu, u odnosu na prethodni period bio je skuplji spanać, a jeftiniji kupus.

Na kvantašu u Beogradu je bila sasvim solidna  ponuda povrća uprkos hladnom vremenu. Prodaja je bila nešto bolja u odnosu na protekli period. Što se cena tiče zabeležen je rast kod brokoli, krastavca salatara, paprike, peršuna lišćara i praziluka. Za razliku od njih jeftiniji su bili blitva, karfiol, kelj pupčar, spanać i tikvice.

Na pijačnim tezgama Kalenić pijace u Beogradu ponuda je bila raznovrsna, a poražnja je bila bolja. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili paprika babura, patlidžan i zelen.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu evidentiran je rast cena paradajza i praziluka.

Na zelenoj pijaci u Čačku je bogata bila ponuda povrtarsih kultura. Za šargarepu i krompir je trebalo izdvojiti od 50 do 60 din/kg, rotkvu i praziluk od 60 do 70 din/kg, crni luk između 70 i 80 din/ kg. Cena paradajza i šampinjona varirala je od 200 do 220 din/kg, a paprike od 200 do 250 din/kg. Ponuda spanaća bila je znatno lošija, i mogao se pazariti po ceni od 150 dinara. Prodaja zelene salate odvijala se po ceni od 40 do 50 dinara za glavicu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica