U Beogradu čak i jagode, a u Leskovcu – samo jabuke | Cene voća

U Beogradu čak i jagode, a u Leskovcu – samo jabuke | Cene voća

Na kvantašu u Leskovcu u ponudi su bile samo jabuke, a na pijačnim tezgama u Čačku zbog niskih temperatura bila je jako slaba ponuda voća.

Na kvantašu u Beogradu mogle su se pazariti jagode po ceni od 600 din/kg. Skuplji su bili belo grožđe i pojedine sorte jabuke. Prodaja je bila nešto bolja u odnosu na prethodni period.

U Leskovcu, na kvantaškoj pijaci od voća se mogla pazariti jedino jabuka, dok je na zelenoj pijaci zabeležen rast cena kivia.

Na pijačnim tezgama u Čačku ponuda voća bila je slabija u odnosu na prethodni period, a glavni razlog je niska temperatura i nemogućnost bezbednog skladištenja proizvoda. Cena limuna iznosila je 130 din/kg, dok je cena jabuke, u zavisnosti od sorte i veličine plodova varirala od 60 do 70 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Loznici nastavljen je trend dobre ponude jabuke, južnog voća i jezgrastog voća. Skuplji su bili limun i banana.

Na zelenoj pijaci u Užicu su se mogle pazariti jabuke, kruške, južno voće i sušeno voće. U odnosu na prethodni period skuplji su bili pomorandža i suva šljiva. Pad cena evidentiran je kod limuna, oraha i kivia.

Na zelenoj pijaci u Vranju moglo se pazariti nekoliko sorti jabuka, citrusa i banana. Zabeležen je pad cena oraha, dunje i kruške.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica