Tikvice poskupele na većem broju pijaca | Cene povrća

Tikvice poskupele na većem broju pijaca | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu promet robe bio je prosečan. Zabeležena je solidna ponuda povrtarskih kultura na prodajnim punktovima.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu prednjačili su krompir, crni luk, krastavac salatar, lubenica, paprika, šargarepa i zelen. Bolja ponuda brokoli i karfiola uslovila je pad cene. Osim njih jeftinji su bili još boranija, blitva, dinja, krastavac kornišon, crni luk, lubenica, mladi crni luk, paškanat, peršun korenaš, praziluk i šargarepa. Za razliku od njih više su bile cene krastavca salatara, tikvice i zelene salate.

Na Kalenić pijaci u Beogradu evidentiran je širok asortiman sezonskog povrća. Došlo je do poskupljenja kupusa i spanaća, dok su ostale cene ostale iste.

Na zelenoj pijaci u Pančevu što se povrća tiče jeftiniji su, u odnosu na prethodni period, bili celer, boranija, blitva, paprika babura, paprika ljuta, paradajz i perun korena. Za razliku od njih, skuplji su bili karfiol, krastavac salatar, lubenica, dinja, beli luk, crni luk, tikvice i šargarepa.

Na pijaci u Čačku kod cena povrća nije bilo značajnih izmena u odnosu na prethodni period.

Na pijačnim trzgama u Loznici od povrća su jeftiniji bili karfiol, crni luk, patlidžan i paradajz. Skuplji su bili boranija, krastavac salatar, kupus, paprika babura, paprika šilja i tikvica.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica