Sve je više UVOZNOG POVRĆA na pijacama | Cene povrća

Sve je više UVOZNOG POVRĆA na pijacama | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu evidentirana slaba ponuda i prodaja povrća, dok je u Leskovcu došlo do rasta karfiola, krastavca salatara, paradajza i zelene salate. Na zelenim pijacama sve je više u ponudi uvoznog povrća.

Na kvantašu u Beogradu evidentirana slaba ponuda i prodaja povrća. Skuplji su bili karfol, paprika, šampinjoni, zelena salata i zelje. Za razliku od njih nize su bile cene celera, peršuna lišćara, praziluka i tikvice.

Na kvantašu u Leskovcu imamo porast cene karfiola, krastavca salatara, paradajza i zelene salate. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

Na zelenoj pijaci u Čačku prodaja krompira i tikvice odvijala se po ceni od 50 do 60 din/ kg, a paradajza od 60 do 80 din/kg. Crni luk se mogao pazariti po ceni od 70 do 80 din/kg, a paprika od 50 do 120 dinara. Ponuda spanaća bila je znatno lošija i cena je skočila na 150 dinara. Za zelenu salatu je trebalo izdvojiti od 40 do 50 dinara za glavicu.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu je evidentirana solidna ponuda povrća u ovom periodu. Sve je više u ponudi uvoznog povrća. Poskupljenje je zabeleženo kod paprike babure. Cene ostalog povrća ostale su nepromenjene.

Što tiče zelene pijace u Leskovcu, evidentiran je rast cene karfiola, krastavca salatara, paradajza i zelene salate.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica