Sve je bolja ponuda paprika na pijacama u Srbiji | Cene povrća

Sve je bolja ponuda paprika na pijacama u Srbiji | Cene povrća

Na svim pijacama evidentiran je trend dobre ponude povrća. Na kvantašu u Beogradu uprkos boljoj ponudi paprike cena je u porastu.

Na kvantašu u Beogradu skuplji su bili kupus, krastavac salatar, celer, lubenica, paprika, paradajz, praziluk, rotkvica i zelena salata. Pad cena zabeležen je kod boranije, brokoli, karfiola, blitve, krastavca kornisona, tikvica i zelja. Obim prodaje proizvoda bio je na zavidnom nivou.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležen je dalji porast cene paprike babure, paprike šilje i tikvice. Za razliku od prethodnog perioda u ponudi je bilo karfiola i brokole.

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda sezonskog povrća je bila prilično dobra. Krompir se mogao kupiti po ceni od 40 do 50 dinara. Paprika se prodavala po ceni od 60 do 130 dinara, boranija 120 do 150 dinara, lubenica 25 do 35, dok je paradajz koštao od 60 do 80 dinara. U ponudi se pojavio krastavac kornišon po ceni od 90 do 100 dinara. Ostale cene se nisu menjale.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je pad cene krastavca salatara, kao i porast cena paprike babure, šilje i patlidžana.

Na zelenim pijacama u Beogradu ponuda sezonskog povrća je bila dosta dobra. Do pada cena došlo je kod boranije, karfiola i tikvica. Smanjena ponuda dinje uticala je na rast cene. Zabeležena je prva ponuda krastavca kornišona u ovoj sezoni.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica