Šljive jeftinije na kvantašu u Beogradu i Leskovcu | Cene voća

Šljive jeftinije na kvantašu u Beogradu i Leskovcu | Cene voća

Na kvantašu u Beogradu dosta bolja bila je ponuda šljive. To se odrazilo na pad cene.

Na kvantašu u Beogradu pored šljive jeftiniji su bili banana, borovnica, kruška, kupina, limun, breskva i nektarina. Rast cena evidentiran je kod pojedinih sorti jabuke.

Na kvantašu u Leskovcu nastavjen je trend pada cene šljive. Takođe je bila niža cena jabuke u odnosu na predhodni period.

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda voća bila je bolja u odnosu na predhodnu sedmicu. Na tezgama je bilo borovnice po ceni od 1.000 din/kg. Za trešnju su kupci trebali da izdvoje od 100 do 120 din/kg, a za višnju od 80 do 100 din/kg. Cena kruške iznosila je 100 din/kg, a kajsije 150 din/kg.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu došlo do rasta cene trešnje. Niže cene su zabeležene kod borovnice, jagode, kajsije, kupine i šljive.

Na zelenoj pijaci u Loznici raznovrsna je bila ponuda sezonskog voća. Bolja ponuda breskve i kajsije uticala je na pad cena. Skuplju su bili kruška i višnja u odnosu na predhodni period.

Karakteristika zelene pijace u Pančevu je skok cena maline, limuna, banane, pomorandže. Za razliku od njih jeftiniji su bili grožđe, kupina, kruška i trešnja.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica