Prva ponuda graška na kvantašima i zelenim pijacama | Cene povrća

Prva ponuda graška na kvantašima i zelenim pijacama | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu zabeležena je prva ponuda graška u mahuni na pojedinim prodajnim punktovima po ceni od 150 do 160 din/kg.

Na kvantašu u Beogradu jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, dinja, krastavac salatar, mladi krompir, zelena salata i karfiol. Skuplji su bili blitva, spanać i tikvice.

Na kvantašu u Leskovcu zabeležen je rast cena celera, kupusa, paprike šilje, paradajza, praziluka i spanaća.

Na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu ponuda sezonskog povrća sve je bolja. Pad cena zabeležen je kod dinje, graška, krastavca, mladog krompira, paprike babure, rotkvica i zeleni. Za razliku od njih rast je evidentiran kod boranije iz uvoza.

Što se tiče zelene pijace u Lekosvcu skuplji su bili zelena salata i praziluk. Pad cena evidentiran je kod, krastavca salatara i praziluka.

Na zelenoj pijaci u Čačku je bio skuplji paradajz koji se prodavao po ceni od 200 din/kg. Za razliku od njega jeftiniji su kupus i zelena salata, koji su se mogli pazariti po ceni od 30 dinara.

Na zelenoj pijaci u Pančevu rast cena evidentiran je kod celera, brokoli, kelja i zelene salate. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili blitva, paradajz, paprika i šargarepa.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica