Cene voća za period 24-28.10.2019.

Cene voća za period 24-28.10.2019.

Na kvantašu u Beogradu zabeležena je raznovrsna ponuda voća. Prodaja je bila malo bolja u odnosu na prethodni period. Na zelenoj pijaci u Užicu cena jabuka je ostala nepromenjena.

Na kvantašu u Beogradu, u pogledu cena možemo reći da su skuplji bili grožđe i kruške (Viljamovka i Ostala), a jeftiniji banana, grejpfrut, mandarina i nar.

Na kvantašu u Leskovcu, bolja je bila ponuda kruške i dunje u nedelji za nama. Kod dunje je dominirao iznos od 60 din/ kg, a kod kruške iznos od 90 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Užicu zabeležena je nešto slabija ponuda domaćeg voća kao i nešto lošiji kvalitet. Cena jabuka ostala je nepromenjena. Niža je bila cena mandarine za 20% u odnosu na prethodni period, dok su cene ostalog južnog voća u blagom rastu.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležena je bolja ponuda dunje, pomorandže, mandarine, ananasa, kivija i nara. Jeftiniji je bio limun.

Na zelenoj pijaci Pančeva, bolja je bila ponuda kruške i dunje. Kod dunje je dominirao iznos od 60 din/ kg, a kod kruške iznos od 90 din/kg. Bili su skuplji breskva, pojedine sorte jabuke, belo grožđe, kruška. Za razliku od njih niže su bile cene banane.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica