Poskupeli kruška i lešnik | Cene voća

Poskupeli kruška i lešnik | Cene voća

Na kvantaškim pijacama i pojedinim zelenim pijacama zabeležena je slaba ponuda voća. Na leskovačkom kvantašu je kruška poskupela.

 

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu pored slabe ponude voća došlo je i do rasta pojedinih cena. Skuplji su bili ananas, grožđe belo, grožđe crno, lešnik, mandarina. Niiža je bila cena kivija i pomorandže u odnosu na prethodni period.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je zabeležen rast cene kruške u odnosu na proteklu nedelju.

Hladno vreme u Pančevu je takođe razlog slabe ponude i prodaje voća. Evidentiran je rast cena mandarine. Jeftiniji su za razliku od njih bili ananas, banana, grejpfrut.

Na zelenoj pijaci u Loznici ponuda voća, pre svega jabuke, citrusa i ostalog južnog voća bila je na zavidnom nivou. Rast cena evidentiran je kod pojedinih sorti jabuke, madarine. Jeftinija je bila pomorandža.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu došlo je do rasta cene kivia i pada cena banane i mandarine.

Slaba ponuda voća na zelenoj pijaci u Novom Sadu uslovila je rast cena ananasa, dunje, grejpfruta, mandarine, pomorandže.

Na pijačnim tezgama u Čačku su nazastupljenije bile jabuke, južno i sušeno voće.


Zelena pijaca u Vranju bila je dobro snabdevena jabukom, mandarinom, pomorandžom, bananom. Evidentiran je rast cena kivia, a jeftinija je bila dunja.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica