Po prvi put mladi beli luk u prodaji | Cene povrća

Po prvi put mladi beli luk u prodaji | Cene povrća

Trenutna situacija po pitanju pandemije odrazila se i na smanjen obim ponude povrtarskih kultura na prodajnim punktovima kvantaških pijaca, što je uslovilo rast cena pojedinih povrtarskih kultura.

Na kvantašu u Beogradu po prvi put se ove godine u prodaji našao mladi beli luk o ceni od 35 do 40 dinara za vezu. Slabija ponuda uslovila je rast cena pojedinih proizvoda i to blitve, celera, cvekle, karfiola, kupusa, mladog kupusa, praziluka, patlidžana, tikvice, zeleni i zelja. Za razliku od njih niža je bila cena paprike šilje iz uvoza.

Na kvantašu u Leskovcu su bili skuplji krompir, kupus, crni i beli luk, paradajz i praziluk. Pad cena zabeležen je kod krastavca salatara.

Kvantaška pijaca u Šapcu bila je dobro snabdevena, a evidentiran pad cena krastavca salatara, patlidžana, paradajza, praziluka, zeleni i zelene salate. Za razliku od njih skuplji su bili blitva, brokoli, kelj, kupus, crni luk, paprika i tikvice.

Na zelenoj pijaci u Zaječaru evidentiran je rast cena krompira, crnog luka, cvekle, belog pasulj, rotkvice i šargarepe.

Na zelenoj pijaci u Čačku smanjen je broj proizvođača. Skuplji su bili blitva i crni luk. Pad cene evidentiran je kod belog kromira. Ponuda spanaća bila je znatno lošija, a cena je iznosila 100 din/kg. Za glavicu zelene salate kupci su trebali da izdvoje 30 do 40 dinara, dok je cena praziluka varirala od 60 do 70 din/kg. Još uvek visoka cena brokoli, paprike i paradajza.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je rast cena kupusa, crnog luka, praziluka.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica