Paradajz poskupeo na kvantašu u Beogradu i Leskovcu | Cene povrća

Paradajz poskupeo na kvantašu u Beogradu i Leskovcu | Cene povrća

Na kvantašu u Beogradu slabija je bila ponuda i potražnja povrća.

Na kvantašu u Beogradu značajno je bio skuplji paradajz, a skuplji su bili još paškanat, peršun korenaš, šargarepa, spanać, zelje, praziluk, paprika babura, paprika ostala i blitva. Za razliku od njih niže su bile cene brokoli, karfiola, lubenice, dinje i patlidžana.

Na kvantašu u Leskovcu jeftiniji su bili crni luk, paprika šilja, paprika ljuta i tikvice. Za razliku od njih skuplji je bio paradajz.

Na pijaci Skadarlija u Beogradu slabija je bila ponuda povrtarskih kultura na pijačnim tezgama u odnosu na prethodni period. Jeftiniji su bili brokoli, krompir, beli luk, crni luk, paprika babura, paradajz, patlidžan i tikvice. Slaba poseta kupaca i promet je loš.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu su bili skuplji krompir i paradajz. Niže su bile cene blitve i belog luka.

Na pijačnim tezgama u Loznici jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili boranija, celer, cvekla, krompir, crni luk i patližan. Rast cene evidentiran je kod paprike ostale, rena i tikvice.

Na zelenoj pijaci u Pančevu cene boranije, celera, kupusa, paprike babure, crnog luka i šargarepe bile su više, a brokoli, karfiola, lubenice i tikvice bile su niže u odnosu na prethodni period.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica